Bramerc: Sledeći izveštaj negativan

Izvor: B92, 22.Jan.2011, 01:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bramerc: Sledeći izveštaj negativan

Beograd -- Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc najavio u Spoljnopolitičkom odboru EP da će naredni izveštaj o saradnji Srbije biti negativan, piše "Politika".

To će se desiti, kaže Bramerc, ukoliko saradnja Srbije ne bude unapređena, saznaje "Politika" iz izvora u Briselu.

Prema rečima izvora koji nisu želeli da im budu objavljena imena, prošle nedelje u Evopskom parlamentu Bramerc je izneo niz konkretnih primedaba na račun srpskih službi koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tragaju za dvojicom optuženika, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

S druge strane, iz kancelarije glavnog tužioca "Politici" je rečeno da je potraga za preostalim optuženicima i dalje problematična i da se od Srbije očekuje da "intenzivira napore u potrazi za optuženima".

Izvor iz Brisela je rekao da su među ključnim problemima brzina onih koji tragaju za Mladićem, kao i mali broj ljudi uključenih u potragu, što "onemogućava sveobuhvatnu i istovremenu potragu na više lokacija".

"Prema njegovim rečima, nekada prođe i po dva meseca dok potraga odreaguje na informaciju o mestu na kojem treba tražiti optužene, što ovima daje sasvim dovoljno vremena da promene lokaciju na kojoj se skrivaju", rekao je izvor iz Brisela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.