Bela Palanka osvojila prvo mesto u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi

Izvor: Blic, 26.Jul.2017, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bela Palanka osvojila prvo mesto u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi"

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić sa predsednikom opštine Bela Palanka Goranom Miljkovićem,  izvršnom direktorom NALED-a Violetom Jovanović i predstavnikom Telekoma Srbija Vilijem Hadžićem  presećanjem vrpce svečano su danas otvorili Wi-Fi zonu u centru grada.

Opština Bela Palanka je u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", koju je sprovelo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije, osvojila prvo mesto. Zahvaljujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tome Bela Palanka je osvojila zonu besplatnog interneta i novčanu nagradu u iznosu od 20.000 evra. Ček je predsedniku opštine predao minister Ružić. Građani Bele Palanke su odlučili glasanjem da pobednički projekat bude "Uređenje arheološkog nalazišta Remezijana".

- Građani Bele Palanke su pobednici ove nagradne igre koja je u funkciji podizanja svesti u potrebi borbe protiv sive ekonomije i poreske utaje. Čast mi je da mogu danas da prisustvujemo podeli ovih nagrada. Pored ove besplatne Wi-Fi zone, zahvaljujući  građanima Bela Palanka dobija je još 20.000 evra za realizaicju značajnog projekt. Ovo arheloolško nalazište ima veliki znalaj ne samo za Belu Palanku i Pirotski okrug, nego za čitavu Srbiju. To je spoj drevnog i modernog i dobar pokazatelj da Srbija ume da sačuva kulturne vrednosti i da se na moderan način opredeljuje prema svojoj budućnosti. Ova nagradna igra ne bi mogla da bude sprovedena bez naših partnera - Kompanije Telekom, NALED-a i svih osalih društveno odgovornih kompanija koje su podržale nagradni fond koji je bio preko miliion evra.Građani Srbije su poslali preko 85 milina slipova i fiskalnih računa. Mislim da smo zauzeli prvo mesto u Evropi -rekao je ministar Branko Ružić i izrazio očekivanja da se što pre otvori i rekonstruisanmo arheološko nalazište.

Predsednik opštine Bela Palanja Goran Miljković se  zahvalio građanima opštine koji su bili vrlo aktivni u ovoj nagradnoj igri dali puni doprinos naporima Vlade na suzbijanju sive ekonomije

- Kada svi shvatimo da porez nije namet već dobiti onda ćemo pobediti sivu ekonomiju. Dobili smo vredne nagrade. Ovu Wi-Fi zonu koristiće naši građani i turisti koji posećuiju našu opštinu svake godine sve više. Počećemo sa realizacijom našeg kapitalnog projekta a to je rekonstruckija arheološkog nalazišta Remezijana. Kada to završimo imaćemo još jedno mesto koje ćemo ponuditi turistima - rekao je Miljković.

Izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović je uputila čestitke prvoplasiranoj opštini u ovoj nagradnoj igri.

- Zadovoljstvo nam je da smo danas ovde u opštini poznatoj po banici koja je odnela aprolutnu pobedu u nagradnoj igri. Wi-Fi drvo dobilo je 12 opština i gradova u Srbiji. U svesti građana stvaramo vetu između plaćanja poreza i kvaliteta života. Ovo Wi-Fi drvo treba da vam pruži novi prozor u svet. Nadamo se da će ovo drvo bit na usluzi svima - rekla je Jovanovićeva.

Telekom Srbije je 12 opština nagradio sa besplatnim internetom u trajanju od 15 meseci. Koordinator regije Niš Telekoma Srbije Vili Hadžić je rekao da na ovaj način daju svoj doprins kao društveno odgovorna firma.

- Telekom Srbija je domaći opreater i samim tim mora da se ponaša na taj način da posluje u skladu sa društvenom odgovornošću.To čemo činiti ubuduće na nekim drugim projektima. Čestitam građanima opštine Bela Palanka na prvom mestu kao i građanima ostalih 11 opština - rekao je Kadić.
Pogledaj vesti o: Goran Hadžić,   Telekom Srbija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bela Palanka za prvo mesto u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi dobila besplatan internet

Izvor: Beta, 26.Jul.2017

Bela Palanka od danas ima u centru besplatan internet grada pošto je osvojila prvo mesto u Srbiji nagradnoj igri Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave "Uzmi račun i pobedi".Svečanim presećanjem vrpce wi-fi zonu u centru grada svečano su danas otvorili ministar Branko Ružić i predsednik...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.