Šesti Radijski festival u novom ruhu

Izvor: S media, 18.Mar.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šesti "Radijski festival" u novom ruhu

Eminentni muzički festival ove godine napušta takmičarski duh.Podržavajući koncept do sada nepoznat našim prostorima, festival neće imati pobednika.Pod sloganom “Radijski festival-revija muzike” od 21. do 23.maja u Vrnjačkoj banji predstaviće se trideset izvođača, u šest takmičarskih grupa. Glasovima publike nosioci grupa su Željko Samardžić, Goca Tržan, Željko Vasić, Neverne bebe, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Darko Radovanović i Lexington bend.Direktor Radija S Predrag Anđelković rekao je za Radio S da će festival revijalnog karaktera najverovatnije postati tradicija.

Šesti “Radijski festival” ove godine biće održan u potpuno novom ruhu, od 21. do 23. maja u Vrnjačkoj Banji. Naime, eminentni festival, po novoj koncepciji neće imati pobednika.

Nakon skoro tronedeljne tesne borbe između 20 pop zvezda domaće muzičke scene koje su slušaoci poželeli da vide na sceni šestog” Radijskog Festivala “, izabrano je šest, ipak,najomiljenijih izvođača koji će biti takozvani “nosioci grupa”.

Željko Samardžić, Goca Tržan, Željko Vasić, Neverne bebe, Darko Radovanović i Lexington bend, predvodiće po četiri izvođača, među kojima su Edin, Megamix bend, Eksploziv, Dunja Vujadinović, Danijel, Tropico bend, ali i Rebeka Dremelj, Armin i Nebojša Racković.


Ovoga puta, nosioci ulaze direktno u superfinale RF-a.

Takmičenje zakazano za mesec maj, trajaće tri dana. Tako će 21.maja biti održano finalno veče mulitimedijalnog šoua “Stars”; 22.maja je finale RF-a, dok je superfinalno veče 23.maja.

Promovisanje novih pesama počinje 7. aprila, tako što će svaka grupa svoje spotove emitovati na nacionalnim i regionalnim TV i radio stanicama.

Direktor Radija S Predrag Anđelković rekao je za Radio S da će festival revijalnog karaktera najverovatnije postati tradicija.

Po, njegovim rečima, cilj je da “Radijski festival”ostane revija muzike, koja će popularizovati domaću pop scenu.

Takođe, direktor “Smart Media” Tanja Anđelković naglašava da će ova agencija i ubuduće nastaviti da organizuje manifestacije ovog tipa.



KORAK DALJE ZA POP MUZIKU


Novi koncept RF-a se, po svemu sudeći, već u startu dopao mnogima.

Jedan od najpoznatijih srpskih voditelja ,Vanja Bulić je ispred Televizije "Košava" rekao da je festival prepoznao kao korak dalje u negovanju pop muzike kod nas.

Da kao i svaki festival , i ovaj prate nedoumice oko izbora pesama, potvrdio nam je pevač Darko Radovanović koji je pesmu sa kojom će učestvovati izabrao upravo pred konferenciju za novinare.

– Birao sam između dve pesme i upravo ovde sam se odlučio da to bude “Doji mi” , kazao je Radovanović novinaru Radija S kroz smešak.



TRŽAN: DAME IMAJU “PREDNOST”


Nosilac grupe broj dva, pop pevačica Goca Tržan kaže za Radio S da je je interesantno da su nosioci ostalih grupa muškarci, osim nje.

-To mi uslovno rečeno daje neku prednost, kaže Goca I dodaje da će beskrajno uživati u svemu,.jer sa ljudima sa Radija S sarađuje već petnaest godina.



Jedan od pet spomenutih muških nosilaca grupe, pevač Željko Samardžić misli da će

“Letnja draga” biti veoma popularna.


Iako nikada nije pobedio na nekom festivalu, Željko nam je rekao da je odmah prihvatio poziv na učestvovanje na RF.

-Mislim da će moja pesma jako slušana i to je ustvari moj cilj.

Nosilac treće grupe Željko Vasić koji će se publici predstaviti pesmom "Zauvek" kaže u šali da mu je žao što ove godine neće biti pobednika i dodaje da je ovo bila njegova šansa.

Pop pevačica Rebeka Dremelj učesnica prve grupe ovogodišnjeg festivala, kaže da joj se dopada nova koncepcija festivala.

-Želim da se pre svega lepo predstavim publici, a naravno i da se dobro zabavim. Moja pesma je prililčno energična, kolege kažu da je skoro pa navijačka , rekla nam je atraktivna slovenka.

Jedan od najmlađih učesnika festivala, Armin, koji se predstavlja sa pesmom “Gdje si ti” rekao nam je da je konkurencija veoma oštra, ali istovremeno veoma prijateljska. On se nada da će na ovaj način ostvariti saradnju sa ostalim muzičarima.

Jelena Kostadinović

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.