Goca Tržan
Goca Tržan

Goca Tržan

Gordana Goca Tržan je srpska pop pevačica i glumica, rođena u Beogradu 8. jula 1974. godine.
Pohađala je osnovnu školu Duško Radović na Novom Beogradu, a nakon završene gimnazije upisuje poljoprivredni fakultet gde je stigla do druge godine, napustila je studije i okrenula se pravoj ljubavi muzici.

Od 2007. Do 2011. godine bila je u braku sa Ivanom Marinkovićem, sa kojim ima ćerku Lenu. Od 2015. godine bila je u kratkom braku sa kolegom Rašom Novakovićem, brak nije uspeo da opstane usled velikih privatnih problema i pritiska od strane javnosti, sporazumno su se razveli i danas su u prijateljskim odnosima.

Od 1994. godine pevala je u grupi Distorzija, glumila je u više predstava, i tokom snimanja predstave Kosa srela je producente grupe Tapiri, sa kojima je dogovorila saradnju. Pevala je prateće vokale zajedno sa koleginicom Ivanom Pavlović, tako je i nastala uspešna grupa Tap 011.


Prvi samostalni album izdala je nakon odlaska iz grupe 1999. godine, U niskom letu za PGP RTS.
Drugi album Želim da se promenim iz 2001. godine je bio takođe vrlo uspešan, na njemu se našla i velika pesma 1200 milja na kojoj gostuje Toše Proeski.
Treći album Peta strana sveta, izdat je 2002. godine a četvrti album Otrov u čaj 2004. godine. Peti po redu album Plavi ram nastaje 2008. godine, a maksi singl Mastilo 2010. godine. Svoj prvi solistički koncert imala je 10. marta 2009. godine u Sava centru.
Učestvovala je u emisiji preživljavanja Survajvor (Survivor) kao i na više festivala gde je osvajala pažnju publike hitovima od kojih su poznati: Hormoni, Haljina, Hotel, Ako je Bog dozvolio, Ni na nebu ni na zemlji.

2013. godine je učestvovala u prvoj sezoni šou programa Tvoje lice zvuči poznato, gde je pokazala veliku sposobnost za glumu i igru.
Pojavljivala se u više serija i filmova kao sporedni lik, a najveću ulogu je ostvarila u filmu: U ordinaciji, Balkanski sindrom, I Sve je za ljude, kao i seriji Selo gori a baba se češlja. Goca Tržan iza sebe ima šest albuma i mnogo hitova kao što su: Zagrli, Dostana, Gde si da si neka si, Kad kažem ne, Bajka, Strašilo, Volim do kraja, i Voleo si skota poslednji u nizu hitova.

Pevačica je izuzetnog glasa i spontanosti, poznata po talentu za balade, jedna je od retkih pevačica koja ume da iznese i otpeva balade na savršen način, njene balade se svrstavaju u najlepše na našim prostorima.
Danas je u sastavu žirija emisije Pinkove zvezdice, kao jedan od glavnih kritičara i voditelja. Poznata po svom britkom jeziku i stilu, neukrotivoj prirodi, na unutrašnjoj strani zgloba istetovirala je ime i datum rođenja svoje ćerke Lane, obožava Rok muziku, njeni koncerti su uvek posećeni, a njena pozitivna energija ostavlja bez daha.
Uskoro će mnogi gledaoci malih ekrana imati priliku da je gledaju kao voditeljku autorske emisije Iskreno sa Gocom.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Sloba je BALVANČINA i stoka Dara Bubamara bljuje vatru po Radanoviću, spremila mu OSVETU - urnisala i Gocu Tržan

"Sloba je BALVANČINA i stoka" Dara Bubamara bljuje vatru po Radanoviću, spremila mu OSVETU - urnisala i Gocu Tržan

Pevačica ne prašta izdaju. Prisetila se kada se Slobi našla u najtežem trenutku kada je izgubio oca i ne može da veruje na koji način joj je vratio.

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2024, 07:59

Detaljnije >>

"Kad prestaneš da me voliš, idi od mene": Goca Tržan otkrila ZBOG ČEGA BRAKOVI PUCAJU, progovorila i o Raši - To je tužno!

Pevačica Goca Tržan uživa u srećnom braku sa suprugom Rašom Novakovićem, a sada je otkrila detalje njihovog odnosa.

Izvor: Blic, 15.Apr.2024, 10:53

Detaljnije >>

"Ceca je velika zvezda i veliki čovek, a Jelenu sam lično.." Goca Tržan PROZVALA Karleušu, pa otkrila KADA će se naći u studiju sa njom

Pevačica se bacila u voditeljske vode, a njene kolege i prijatelji sa estrade vrlo rado razgovaraju sa njom u emisiji. Goca...

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Apr.2024, 16:15

Detaljnije >>

Goca Tržan i Fillari u žestokoj raspravi pred kamerama zbog nule na Pesmi za Evroviziju (VIDEO)

Goca Tržan i Fillari u žestokoj raspravi pred kamerama zbog nule na Pesmi za Evroviziju (VIDEO)

Goca Tržan i Fillari sreli su se na jednom događaju, gde su pred kamerama pokušali da reše sukob koji je među njima nastao nakon Pesme za Evropiziju, kada je pevačica svom mlađem kolegi dala nula bodova.. Njen potez veoma je razljutio mladog umetnika, koji je bio razočaran njenom odlukom, pa je isprozivao sve članove žirija da su homofobi. Ipak, iako je želeo da čitavu situaciju razjasne iza kamera, Goca se nije libila da javno mlađem kolegi kaže šta ima.

Izvor: Svet plus, 11.Apr.2024, 12:48

Detaljnije >>

POTPUNI HAOS PRED KAMERAMA Žestok obračun Filarija i Goce Tržan, pevačica mu odbrusila: "Uvredio si me, ne smeš to da radiš"

Pevač Filari i pevačica Goca Tržan sreli su se juče na "Beogradskom proleću" prvi put nakon "Beovizije 2024".

Izvor: Blic, 11.Apr.2024

Detaljnije >>

Čuvena Tajči priznala da je silovana: Kako to majci da kažem?

Da je Tajči silovana priznanje je koje je zaledilo javnost Tatjana Matejaš Kameron, gostovala je u podkastu “Skip or beep” u kojem je otkrila gorko sećanje. Naime, Tajči silovana je kao tinejdžerka. youtube printscreen Tajči silovana – Potisnula gorko sećanje Tajči je između ostalog otkrila i zašto je na vrhuncu slave napustila Hrvatsku i otišla u Ameriku u potpunu anonimnost, ali je njena ispovest o traumi koju je doživela najpotresnija. Pročitajte Imali...

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Apr.2024

Detaljnije >>

"Čule smo se, naći ću joj MLAĐEG FRAJERA" Goca Tržan otkrila detalje razgovora sa Draganom Mirković nakon vesti o razvodu

Vest o razvodu poznatog para iznenadila je čitavu javnost, a mnoge javne ličnosti javno su dale svoj komentar.

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Apr.2024, 22:18

Detaljnije >>