Goca Tržan
Goca Tržan

Goca Tržan

Gordana Goca Tržan je srpska pop pevačica i glumica, rođena u Beogradu 8. jula 1974. godine.
Pohađala je osnovnu školu Duško Radović na Novom Beogradu, a nakon završene gimnazije upisuje poljoprivredni fakultet gde je stigla do druge godine, napustila je studije i okrenula se pravoj ljubavi muzici.

Od 2007. Do 2011. godine bila je u braku sa Ivanom Marinkovićem, sa kojim ima ćerku Lenu. Od 2015. godine bila je u kratkom braku sa kolegom Rašom Novakovićem, brak nije uspeo da opstane usled velikih privatnih problema i pritiska od strane javnosti, sporazumno su se razveli i danas su u prijateljskim odnosima.

Od 1994. godine pevala je u grupi Distorzija, glumila je u više predstava, i tokom snimanja predstave Kosa srela je producente grupe Tapiri, sa kojima je dogovorila saradnju. Pevala je prateće vokale zajedno sa koleginicom Ivanom Pavlović, tako je i nastala uspešna grupa Tap 011.


Prvi samostalni album izdala je nakon odlaska iz grupe 1999. godine, U niskom letu za PGP RTS.
Drugi album Želim da se promenim iz 2001. godine je bio takođe vrlo uspešan, na njemu se našla i velika pesma 1200 milja na kojoj gostuje Toše Proeski.
Treći album Peta strana sveta, izdat je 2002. godine a četvrti album Otrov u čaj 2004. godine. Peti po redu album Plavi ram nastaje 2008. godine, a maksi singl Mastilo 2010. godine. Svoj prvi solistički koncert imala je 10. marta 2009. godine u Sava centru.
Učestvovala je u emisiji preživljavanja Survajvor (Survivor) kao i na više festivala gde je osvajala pažnju publike hitovima od kojih su poznati: Hormoni, Haljina, Hotel, Ako je Bog dozvolio, Ni na nebu ni na zemlji.

2013. godine je učestvovala u prvoj sezoni šou programa Tvoje lice zvuči poznato, gde je pokazala veliku sposobnost za glumu i igru.
Pojavljivala se u više serija i filmova kao sporedni lik, a najveću ulogu je ostvarila u filmu: U ordinaciji, Balkanski sindrom, I Sve je za ljude, kao i seriji Selo gori a baba se češlja. Goca Tržan iza sebe ima šest albuma i mnogo hitova kao što su: Zagrli, Dostana, Gde si da si neka si, Kad kažem ne, Bajka, Strašilo, Volim do kraja, i Voleo si skota poslednji u nizu hitova.

Pevačica je izuzetnog glasa i spontanosti, poznata po talentu za balade, jedna je od retkih pevačica koja ume da iznese i otpeva balade na savršen način, njene balade se svrstavaju u najlepše na našim prostorima.
Danas je u sastavu žirija emisije Pinkove zvezdice, kao jedan od glavnih kritičara i voditelja. Poznata po svom britkom jeziku i stilu, neukrotivoj prirodi, na unutrašnjoj strani zgloba istetovirala je ime i datum rođenja svoje ćerke Lane, obožava Rok muziku, njeni koncerti su uvek posećeni, a njena pozitivna energija ostavlja bez daha.
Uskoro će mnogi gledaoci malih ekrana imati priliku da je gledaju kao voditeljku autorske emisije Iskreno sa Gocom.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Goca Tržan zbog Ivana Marinkovića TRPI NASILJE: Pevačica sasvim NEMOĆNA, pomenula i Miljanu Kulić

Goca Tržan zbog Ivana Marinkovića TRPI NASILJE: Pevačica sasvim NEMOĆNA, pomenula i Miljanu Kulić

Vešto izbegava da govori o bivšem mužu Ivanu Marinkoviću koji je trenutno u rijalitiju.. Pevačica Goca Tržan tvrdi da već 13 godina trpi ozbiljno medijsko nasilje, zahvaljujući Ivanu Marinkoviću, iako je 13 godina razvedena od njega. Komentarišući još jednom bivšeg muža, Goca je otkrila da ga je pretukao poznati muzičar, član Amadeus benda. Odgovarajući na pitanje koga bi izbrisala iz života, pevačica je spomenula...

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2024, 09:41

Detaljnije >>

Živeli u jednoj sobici, a stan smo zvali GOLUBARNIK: Goca Tržan danas živi na visokoj nozi, a EVO gde je nekada stanovala

"Živeli u jednoj sobici, a stan smo zvali GOLUBARNIK": Goca Tržan danas živi na visokoj nozi, a EVO gde je nekada stanovala

Daleko od luksuza i raskoši.. Pevačica Goca Tržan već godinama živi u mirnom delu Mirijeva u Beogradu, sa svojom naslednicom Lenom i izabranikom Rašom Novakovićem, u prostranom i lepo uređenom dupleksu, ali nije oduvek bilo tako. Njen nekadašnji stan pun je lepih porodičnih uspomena, a pevačica često s pratiocima na društvenim mrežama deli fotografije na kojima je u naručju majke Rose ili oca Antona. - Kad pronađem ovakve slike...

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024, 14:46

Detaljnije >>

"MOJ STAN SMO ZVALI GOLUBARNIK" Goca Tržan otkrila istinu o odrastanju u teškim uslovima: "Roditelji nisu imali ništa, ŽIVELI SU U SOBI KOD TETKE"

Pevačica Goca Tržan godinama je prisutna na javnoj sceni, a retko je govorila o tome kako je živela dok sama sebi nije obezbedila sve što je želela.

Izvor: Blic, 17.Mar.2024

Detaljnije >>

"VEĆ 13 GODINA TRPIM OZBILJNO NASILJE" Goca Tržan nikad iskrenije o Ivanu Marinkoviću: "ODUVALA BIH GA, da mi se makne iz videokruga"

Pevačica Goca Tržan ne voli da priča o odnosu sa bivšim mužem Ivanom Marinkovićem sa kojim ima ćerku Lenu, a sada je otkrila da joj smeta što on nosi titulu "bivši muž Goce Tržan".

Izvor: Blic, 17.Mar.2024

Detaljnije >>

Goca Tržan BESNA kao ris zbog Ivana Marinkovića: Oduvala bih ga, da mi se makne iz vidokruga, iznela ŠOK INFORMACIJE

Goca Tržan BESNA kao ris zbog Ivana Marinkovića: "Oduvala bih ga, da mi se makne iz vidokruga", iznela ŠOK INFORMACIJE

Pevačica van sebe zbog spajanja njenog imena sa aktuelnim učesnikom "Elite".. Popularna pevačica Goca Tržan ponovo je jedna od glavnih tema u rijalitiju "Elita", kako je učesnici ovog takmičenja sve češće pominju u svađama sa aktulenim učesnikom Ivanom Marinkovićem, a njenim bivšim suprugom. Pevačica je otkrila kako je pobesnela kada je čula šta se dešava na imanju "Bele kuće". Prvo se osvrnula na komentare na društvenim mrežama, te rekla...

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2024

Detaljnije >>

Goca Tržan: Nisam htela da se udam uopšte! Ostala sam u drugom stanju!

Goca Tržan: Nisam htela da se udam uopšte! Ostala sam u drugom stanju!

Pevačica i voditeljka Goca Tržan otvorila je dušu o braku i razvodu od Ivana Marinkovića, pa priznala da uopšte nije htela da se uda već da je morala jer je ostala trudna. Zbog trudnoće je bila jako srećna i ispunjena, pa nije primećivala "znakove".... "Toliko sam želela to dete da nijedan znak pored puta nisam videla, a svi su bili tu." - iskrena je bila Goca Tržan. Goca Tržan bila je u braku sa rijaliti učesnikom Ivanom Marinkovićem, a prema onome...

Izvor: Svet plus, 15.Mar.2024, 10:50

Detaljnije >>

Šokatna situacija: Ivana Marinkovića PRIVELA POLICIJA Hteli su u lisicama da ga odvedu u...

Šokatna situacija: Ivana Marinkovića PRIVELA POLICIJA "Hteli su u lisicama da ga odvedu u..."

Do sada nepoznati detalji braka pevačice i rijaliti učesnika.. Pevačica Goca Tržan jednom prilikom je otkrila da nije htela da se uda za rijaliti učesnika Ivana Marinkovića, ali da u njenom životu desio čudan splet okolnosti. Kako je Tržanova tada istakla, ona je ostala u drugom stanju samo četiri meseca nakon zabavljanja. Nakon što je izašla iz veze od četiri i po godine sa misterioznim gospodinom u kojoj se, kako i sama ističe nije osećala...

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2024, 10:18

Detaljnije >>