Venecuela prebacuje račune za naftu u rusku Gazprom banku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venecuela prebacuje račune za naftu u rusku Gazprom banku

Venecuelanska državna kompanija PDVSA poručila je danas partnerima u zajedničkim ulaganjima u naftu da deponuju prihode od prodaje na račun koji je nedavno PDVSA otvorila u ruskoj Gasprom banci.

To je prenela agencija Rojters pozivajući se na izvore i interni dokument u koji je agencija imala uvid.

Od 28. januara PDVSA se suočava sa novim teškom finansijskim sankcijama, koje imaju za cilj da onemoguće pristup prihodima od nafte predsedniku Nikolasu Maduru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Od tada, PDVSA vrši pritisak na svoje inostrane partnere u zajedničkim ulaganjima u području proizvodnje Orinoko Belta da formalno odluče hoće li da nastave sa projektima.

Strani partneri u zajedničkim ulaganjima su norveški Ekvuinor ASA, američki Ševron Korp i francuska Total SA.

Rusija će SB UN podneti svoj nacrt rezolucije o Venecueli

Rusija će Savetu bezbednosti UN podneti svoj nacrt rezolucije za rešenje krize u Venecueli, kao odgovor na američki predlog koji predviđa nove izbore.

"Savet bezbednosti poziva na rešenje situacije u Venecueli mirnim sredstvima", navodi se u nacrtu ruske rezolucije u kojoj se dodaje da Savet bezbednosti UN podržava sve inicijative čiji je cilj postizanje političkog rešenja, prenela je agencija Tas s.

Američki nacrt rezolucije predlaže poništavanje rezultata predsedničkih izbora u Venecueli iz 2018., i održavanje novih izbora u toj latinoameričkoj zemlji.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odgovor na sankcije SAD: Novac od nafte prebacuju kod Rusa

Izvor: B92, 10.Feb.2019

Karakas -- Venecuelanska državna kompanija PDVSA poručila je partnerima u zajedničkim ulaganjima u naftu da deponuju prihode od prodaje na račun u ruskoj Gasprom banci...To je prenela agencija Rojters pozivajući se na izvore i interni dokument u koji je agencija imala uvid...Od 28. januara PDVSA...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.