Ukrajina platila ruskom Gaspromu decembarske isporuke gasa

Izvor: S media, 07.Jan.2010, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina platila ruskom Gaspromu decembarske isporuke gasa

Ukrajinska kompanija "Naftogas" saopštila je da je ruskom "Gaspromu" platila u celini i na vreme prirodni gas isporučen tokom decembra 2009.

Obim godišnje isporuke gasa "u potpunosti je u skladu sa uslovima ugovora koji su dve strane potpisale 19. januara 2009", navedeno je u saopstenju ukrajinske naftne i gasne kompanije koje prenosi Itar-Tas.

"Naftogas" je istakao da je "obim tranzita ruskog prirodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << gasa od Ukrajine do evropskih zemalja prošle godine ukupno iznosio 96 milijardi kubnih metara gasa".

Ukrajinski ministar energetike Jurij Prodan precizirao je ranije da dug "Gaspromu" za decembarske isporuke gasa iznosi 892 miliona dolara.

Agencija Rojters podseća da su kašnjenja Ukrajine sa plaćanjem gasa dovela u januaru prošle godine do manjka u snabdevanju evropskih zemalja, ostavljajući milione njihovih stanovnika bez grejanja.

Evropa zadovoljava 25 odsto potreba za gasom iz Rusije, a od toga 80 odsto prolazi kroz gasovod preko ukrajinske teritorije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.