Srbija potpisala najgori ugovor za Južni tok

Izvor: Beta, 07.Nov.2009, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija potpisala najgori ugovor za Južni tok

BEOGRADJ, 7. novembra 2009. (Beta) - Liberalno demokratska partija kritikovala je u subotu Vladu Srbije zbog toga što je potpisala "najgori ugovor sa Rusijom o Južnom toku" i nije kao Slovenija sa Gaspromom postigla gasni aranžman kao ravnopravni partner.

"Vesti koje stižu iz Ljubljane o detaljima rusko-slovenačkog sporazuma o učešću u gasovodu Južni tok pokazuju da je LDP bio u pravu kada smo tražili drugačiji dogovor i partnerske odnose sa ruskom stranom", navedeno je u saopštenju te stranke.

Pokazalo se da je ruska strana, suočena sa ozbiljnim pregovaračima, spremna da pristane na ravnopravne poslovne odnose, naveo je LDP i ocenio "da je brzopletim i amaterskim ulaskom u posao Srbiji naneta materijalna i strateška šteta koju ćemo plaćati decenijama".

Slovenci su pregovorali skoro dve godine, a "neodgovorni političari i partijski upravnici javnih preduzeća u Srbiji pristali su na prvu naznaku uslova iz Moskve", dodao je LDP navodeći da to nema veze sa prijateljstvom dve zemalja, "reč je o ugrožavanju energetske nezavisnosti Srbije".

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.