RT: Potpuna obustava isporuke prirodnog gasa iz Rusije moguća, navodi direktor nemačke Federalne mrežne agencije

Izvor: Vostok.rs, 02.Jul.2022, 16:04

RT: Potpuna obustava isporuke prirodnog gasa iz Rusije moguća, navodi direktor nemačke Federalne mrežne agencije

Potpuna obustava isporuke prirodnog gasa iz Rusije je moguća, upozorio je direktor nemačke Federalne mrežne agencije. U intervjuu za novinsku grupu "Funke", Klaus Miler je ponovio svoj poziv građanima da smanje potrošnju i izrazio bojazan da će se predstojeće zatvaranje gasovoda "Severni tok 1", ključne gasne arterije „pretvoriti u duže - radi političkog održavanja“. Ranije ove nedelje "Severni tok" AG, operater gasovoda je saopštio da će zatvoriti oba kraka radi remonta od 11. jula do 21. jula. "Gasprom", većinski akcionar kompanije je saopštio da je održavanje bilo zakazano i dogovoreno sa svim partnerima. Miler je naveo da „ako se tokom održavanja dotok gasa iz Rusije smanji na duži vremenski period iz političkih razloga, moramo ozbiljnije da razgovaramo o uštedi“. Iako je održavanje protoka energije do domaćinstava glavni prioritet, zvaničnik nije isključio mogućnost nestanaka struje. „Privatna domaćinstva imaju posebnu zaštitu – kao što su, na primer, bolnice i starački domovi. Ako postoji racionalizacija, prvo moramo da smanjimo potrošnju u industrijskom sektoru“, rekao je Miler. „Iz krize sa koronavirusom naučili smo da ne treba da dajemo nikakva obećanja ako nismo potpuno sigurni da možemo da ih ispunimo“, dodao je on. Osim planiranog održavanja, koje će zaustaviti protok gasa kroz "Severni tok" na 10 dana, "Gasprom" je bio primoran da smanji isporuke za čak 60 odsto zbog tehničkih problema koji proizilaze iz sankcija Zapada uvedenih Moskvi zbog njene vojne operacije u Ukrajini. . "Gasprom" je saopštio da nemački dobavljač opreme "Simens enerdži" nije vratio jedinice za pumpanje gasa u kompresorske stanice, koje su poslate u Kanadu. Izvor: RT Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu. Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Bez ruskog gasa više nezaposlenih u Austriji

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2022, 10:38

Moguća potpuna obustava isporuke gasa iz Rusije imala bi značajne posljedice na tržište rada i povećanje broja nezaposlenih u Austriji, ocjenjuje direktor Servisa za zapošljavanje (AMS) Johanes Kopf.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.