Izvor: Nezavisne Novine, 08.Mar.2018, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela pljenidba imovine ruskog "Gasproma"

KIJEV- Ukrajinske vlasti počele su da plijene imovinu koja pripada ruskom "Gaspromu" zbog toga što, kako kažu, ova gasna kompanija ne poštuje odluke Arbitražnog suda u Stokholmu koji je presudio da će "Gasprom" morati da isplati ukrajinskom "Naftogasu" 2,56 milijardi dolara kompenzacije.

"Ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vlada je, u skladu sa aktuelnim okolnostima, pokrenula akciju s ciljem da se od 'Gasproma' naplati izrečena kazna", navodi se u saopštenju ukrajinske vlade, i dodaje da je ovaj potez u skladu sa odlukom suda u Stokholmu.

Ukrajinski premijer Vladimir Grojsman poručio je da stav Kijeva u sporu sa "Gaspromom" mora biti "čvršći i konzistentniji", prenose mediji.

"'Gasprom' mora poštovati presudu Arbitražnog suda i postupiti u skladu sa zahtjevima ukrajinskog antimonopolskog regulatora i odlukama ukrajinskih sudova", rekao je Grojsman.

Iz ruskog "Gasproma" prošle sedmice je saopšteno da je ukrajinskom "Naftogasu" vraćena uplata za martovske isporuke gasa i da one neće biti ni realizovane zbog nedosljednosti u aneksu sporazuma sa postojećim ugovorom.

Ranije je Arbitražni sud u Stokholmu presudio da će ruski "Gasprom" morati da isplati ukrajinskom "Naftogasu" 2,56 milijardi dolara kompenzacije, jer nije isporučio dogovorene količine gasa za tranzit.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.