Ogroman pad

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 09:20

Ogroman pad

Ruski gasni div Gasprom izvestio je da mu je neto dobit u 2022. godini znatno smanjena zbog većih poreznih obaveza, a obim izvoza prepolovljen.

Gaspromova neto dobit pala je lani prema Međunarodnim računovodstvenim standardima za 41,4 posto, na 1,226 biliona rubalja (15,77 milijardi dolara), prenosi seebiz.

Dobit pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA) iznosila je 3,6 biliona rubalja i zadržala se na nivou od 2021. godine.

Spoljni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prihod porastao je 14,4 posto, na 11,67 biliona rubalja, prema izveštaju ruske agencije TASS.

Obim izvoza gasa gotovo je prepolovljen, na 101 milijardu prostornih metara.

Zbog sukoba Rusije i Ukrajine Zapad je prošle godine Moskvi i ruskim državnim kompanijama uveo oštre sankcije, podseća Rojters. Gaspromov gas nije direktno sankcionisan, ali u Evropu stiže još samo cevovodom Družba preko Ukrajine.

Gasovodi Severni tok 1 i 2 teško su oštećeni u eksplozijama u Baltičkom moru, čiji uzrok još nije objavljen. Evropske vlade posumnjale su u sabotažu, Danska, Švedska i Nemačka pokrenule su istragu, ali su odbile da objave rezultate, pozivajući se na nacionalnu bezbednost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ogroman pad

Izvor: B92, 24.Maj.2023

Ruski gasni div Gasprom izvestio je da mu je neto dobit u 2022. godini znatno smanjena zbog većih poreskih obaveza, a obim izvoza prepolovljen...Gaspromova neto dobit pala je lani prema Međunarodnim računovodstvenim standardima za 41,4 posto, na 1,226 biliona rubalja (15,77 milijardi dolara), prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.