OMV nastavlja da kupuje gas od Gasproma, sve dok je pravno prihvatljivo

Izvor: B92, 09.Jul.2023, 10:24

OMV nastavlja da kupuje gas od Gasproma, sve dok je "pravno prihvatljivo"

Generalni direktor kompanije OMV Alfred Štern rekao je da će kompanija nastaviti da kupuje ruski gas u skladu sa dugoročnim ugovorom, uprkos sankcijama.

"Sve dok Gasprom isporučuje gas, mi ćemo nastaviti da dobijamo neophodne količine od Gasproma“, citira Šterna "Fajnenšel tajms".

Šef OMV je istakao da će koncern kupovati gas od svakog izvora, sve dok je to "pravno prihvatljivo", dok bi "eliminisanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nekih izvora dovelo do poskupljenja", prenosi Sputnjik.

Štern je dodao da kompanija radi na diverzifikaciji dobavljača gasa. Tako, OMV sarađuje sa rumunskim Romgazom.

Krajem aprila, direktor OMV-a je rekao da koncern dobija 100 odsto gasa od Gasproma po ugovoru i da će nastaviti da kupuje ruski gas, pošto ne potpada pod sankcije EU.

U junu 2018. potpisan je sporazum o produženju postojećeg ugovora između Gasprom eksporta i OMV-a za isporuku ruskog prirodnog gasa Austriji do 2040. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RT: Austrija će nastaviti da kupuje ruski gas

Izvor: Vostok.rs, 09.Jul.2023

 . Austrijski naftni i gasni konglomerat OMV nastaviće da kupuje većinu svog gasa od Rusije ove zime, izjavio je izvršni direktor Alfred Stern u intervjuu za „Financial Times“ objavljenom u nedelju.. Prema Sternovim rečima, kompanija je 2018. godine potpisala dugoročni ugovor sa Gaspromom,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.