Nećete rublju? Raskid

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 13:12

Nećete rublju? Raskid

Finska energetska kompanija Gasum saopštila je da raskida ugovor sa ruskim Gaspromom o snabdevanju prirodnim gasom.

"Pregovori između Gasuma i Gasprom eksporta su završeni. Strane nisu uspele da reše situaciju u roku koji je odredio arbitražni sud, u vezi sa čime je Gasum 22. maja 2023. godine raskinuo dugoročni ugovor o isporuci prirodnog gasa", navodi se na sajtu finske kompanije, prenosi Komersant.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Dugoročni Gasumov ugovor o snabdevanju tečnim gasom LNG sa Gasprom eksportom ostaje na snazi, precizirala je finska kompanija.

U aprilu 2022. godine je Gasprom eksport zahtevao da Gasum pređe na plaćanje u rubljama umesto u evrima, kako je predviđeno ugovorom.

Finska kompanija nije pristala i obratila se arbitraži, koja je u novembru presudila da Gasum nije u obavezi da promeni proceduru plaćanja.

Nakon toga su obe strane nastavile pregovore koje nisu dovele do rešenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.