Navijači Zenita: Nećemo crnce i homoseksualce

Izvor: Sportski Žurnal, 17.Dec.2012, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Zenita: Nećemo crnce i homoseksualce

Navijači dvostrukog šampiona Rusije, Zenita iz Sankt Peterburga zatražili su da iz tima budu isključeni svi igrači koji nisu beli i oni koji su homoseksualci.
Najveća navijačka grupa Zenita, Landskrona, objavila je proglas u kome se traži da na teren izađe potpuno beli heteroseksualni tim.
U proglasu se navodi da se „tamnoputi igrači nasilno guraju u tim Zenita, što samo dovodi do negativne reakcije”, kao i da homoseksualci „nisu dostojni” njihovog „velikog grada”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << /> Klub je u vlasništvu državnog energetskog giganta Gasproma, a uprava je objavila da podržava toleranciju i da bira igrače samo na osnovu sportskih mogućnosti, kao i da je klub posvećen „razvoju i integraciji u svetsku fudbalsku zajednicu” i da nema „arhaične stavove”.
Zenit je do letos bio jedini ruski tim koji nikada nije imao crne igrače. Tim su tada pojačali Brazilac Hulk i Belgijanac Aksel Vicel. Francuski vezni igrač Jan M’Vila odbio je da pređe u Zenit pošto je dobio pretnje smrću.
Mi nismo rasisti, a odsustvo crnih igrača u Zenitu je za nas važna tradicija, koja ističe identitet tima i ništa više – navodi se u navijačkom proglasu.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.