Mesto mu je u evropskoj eliti: Zenit lako protiv Standarda, Hulk vredi za dvojicu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Avg.2014, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesto mu je u evropskoj eliti: Zenit lako protiv Standarda, Hulk vredi za dvojicu (VIDEO)

Istina je da je uspon Zenita nepobitno povezan sa milionima Gasproma, ali sav taj novac učinio je svoje, pa više niko ne može da spori da je tim iz Sankt Peterburga neotuđivi deo evropske elite. Standard, belgijski velikan sa toliko bogatom tradicijom, večeras je na bolan način naučio lekciju o tome koliko je daleko od krema Starog kontinenta. Na stadionu Petrovski ubedljivih 3:0 za Zenit, iako su domaći celo drugo poluvreme igrali sa desetoricom na terenu.

Da nije bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << tog isključenja Viktora Fajzulina zbog povlačenja Igora De Kamarga ruski predstavnik bi se prošetao do grupne faze Lige šampiona. Jer, u prvom poluvremenu je imao 62 odsto posed lopte i čak 12 šuteva na protivnički gol naspram svega četiri gostujućih.

Metu je, doduše, pogodio samo Hoze Rondon, koji je materijalizovao centaršut Domenika Krišita i Standardu jasno stavio do znanja da posle pobede Zenita u Liježu u Sankt Peterburgu neće biti prostora za senzacionalno iznenađenje.

Ali, nada poslednja umire, a ona se u srcima igrača belgijskog tima rasplamsala kada je Fajzulin isključen, pa je početak drugog poluvremena doneo i nešto agresivniju igru Standarda, koji je krenuo na sve ili ništa.

Dobio je – još dva komada u mreži, jer sama želja nije mogla protiv kvaliteta koji je nesumnjivo na strani Zenita i njegovih skupo plaćenih zvezda. Među njima i Hulka, koji je sa dva gola u nastavku postavio stvari na njihovo mesto.

Prvo precizno izveden penal posle prekršaja Želea Van Dama nad Igorom Smoljnikovim, a potom i slalom kroz trojicu odbrambeni fudbalera Belgijanaca i rutinska egzekucija pored nemoćnog Eija Kavašime. Tek da se zna zašto veliki igrači koštaju velike pare.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.