Izvor: B92, 08.Okt.2009, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miler: Manje isporuke gasa

Buenos Aires -- Ruske isporuke prirodnog gasa će ove godine biti manje nego prošle, izjavio je izvršni direktor "Gasproma" Aleksej Miler.

On je, na 24. svetskoj konferenciji o gasu u Buenos Ajresu, objasnio da je reč o ozbiljnom smanjenju isporuka za 88 milijardi kubnih metara, koje uključuje 23 milijarde kubika Evropi, 22 milijarde kubika Ukrajini i 35 milijardi kubika na domaće tržište, preneo je Prajm-Tas.

Miler je, međutim, ukazao da je u isporukama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gasa Evropi od kraja avgusta do početka oktobra bilo nekoliko perioda kada su one bile i veće nego 2008, pre krize.

"Ukupne isporuke gasa u 2009. će biti smanjene, ali se poslednjih meseci, nasuprot tome, beleži rast", rekao je on.

Miler je u glavnom gradu Argentine u razgovoru s rukovodstvom francuske energetske kompanije "GDF Suez" razmotrio perspektivu proširenja uzajamne saradnje, pre svega, u oblasti isporuka ruskog gasa Francuskoj i mogućnosti ulaska te francuske kompanije u sastav akcionara projekta izgradnje gasovoda "Severni tok".

"Gasprom" je, kako je rekao Miler, takođe razmotrio konkretna pitanja saradnje na gasnom tržištu Latinske Amerike.

"Mi već radimo u Venecueli, stvorena je dobra osnova za početak saradnje sa Bolivijom, interesantno je tržište Argentine, naročito u sektoru elektroenergetike", rekao je Miler i precizirao da se razmatra mogućnost osnivanja zajedničkog preduzeća u Boliviji sa francuskom kompanijom "Total".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Miler: "Južni tok" će kroz Crno more proći do 2015.

Izvor: Blic, 08.Okt.2009

Cevovod za međunarodni gasovod "Južni tok", kapaciteta 63 milijarde kubika gasa godišnje, biće postavljen po dnu Crnog mora najkasnije do 2015. godine, izjavio je predsednik Upravnog odbora "Gasproma" Aleksej Miler na 24. Svetskoj gasnoj konfrenciji u Beunos Airesu.....Miler je na tom skupu potvrdio...

Nastavak na Blic...

Smanjenje ruskih isporuka gasa u 2009.

Izvor: S media, 08.Okt.2009

Ruske isporuke prirodnog gasa će ove godine biti manje nego lane, izjavio je izvršni direktor "Gasproma" Aleksej Miler na 24. Svetskoj konferenciji o gasu u Buenos Airesu. ..On je objasnio da je reč o ozbiljnom smanjenju isporuka za 88 milijardi kubnih metara, koje uključuje 23 milijarde kubika...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.