Janukovič protiv spajanja Gasproma i Naftogasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2010, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič protiv spajanja "Gasproma" i "Naftogasa"

KIJEV - Ukrajinski predsednik Viktor Janukovič izjavio je da ne podržava ruski predlog da se ruski gasni gigant "Gasprom" spoji sa ukrajinskim državnim gasnim koncernom "Naftogas".

Ruski premijer Vladimir Putin izneo je prošle nedelje taj predlog, koji je po svemu sudeći, kako ocenjuje agencija AP, iznenadio ukrajinsku vladu.

Nezavisna ukrajinska informativna agencija UNIAN citira Janukoviča koji je danas rekao da je Putinov predlog bio "neočekivana improvizacija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali da to "ne znači da će Ukrajina razmatrati tu ideju".

Spajanje dve gasne kompanije u osnovi bi Rusiji dalo kontrolu nad ukrajinskim gasovodima i tranzitom gasa koji kroz Ukrajinu ide ka Evropi.

Putinov predlog dolazi u trenutku u kome odnosi Ukrajine i Rusije pokazuju znake poboljšanja, posle izbora proruski orijentisanog Janukoviča na čelo zemlje, u februaru ove godine.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janukovič protiv prijedloga za spajanje Gasproma i Naftogasa

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2010

KIJEV,  Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič izjavio je da ne podržava ruski prijedlog da se ruski gasni gigant Gasprom spoji sa ukrajinskim državnim gasnim koncernom Naftogas. Ruski premijer Vladimir Putin iznio je prošle nedjelje taj prijedlog, koji je po svemu sudeći, kako ocjenjuje agencija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.