Gasprom spreman da radi u skladu sa pravilima EU

Izvor: EurActiv Srbija, 13.Mar.2017, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom spreman da radi u skladu sa pravilima EU

Evropska komisija pozvala je članice EU iz istočne i centralne Evrope da razmotre obaveze koje je ruski Gasprom pristao da preuzme kako bi razuverio Brisel da krši pravila konkurencije. Gasprom je pristao na fiksne i transparentne naknade za gas, kao i da potrošačima da pravo na izmene klauzula o ceni u dugoročnim ugovorima. Takodje će Gasprom izmeniti ugovore kako bi se uklonile barijere za slobodan tok gasa preko granica.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Gasprom spreman da ispoštuje propise EU

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Mar.2017

BRISEL - Ruska gasna kompanija Gasprom je spremna da ispoštuje propise Evropske unije kako bi okončala petogodišnju antimonopolsku istragu i izbjegla kazne, izjavila je danas evropska komesarka za zaštitu konkurencije Margret Vestager..."Pozabavili su se našom zabrinutošću povodom konkurencije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.