Gasprom preko Ukrajine isporučuje 42,4 miliona kubika gasa dnevno

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 21:00

Gasprom preko Ukrajine isporučuje 42,4 miliona kubika gasa dnevno

Gazprom isporučuje gas za Evropu preko Ukrajine u količini od 42,4 miliona kubnih metara dnevno preko pumpne stanice Sudža u ruskoj Kurskoj oblasti.

To je rekao novinarima predstavnik te kompanije i dodao da je ukrajinska strana odbila zahtev za pumpanje kroz Sohranovku.

"Gasprom isporučuje ruski gas za tranzit preko ukrajinske teritorije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u obimu koji je potvrdila ukrajinska strana preko gasne pumpne stanice Sudža – 42,4 miliona kubnih metara od 5. januara. Nominacija za pumpnu stanicu Sohranovka je odbijena", rekao je zvaničnik ruskim medijima, prenosi Tas.

Tranzitna linija kroz Ukrajinu ostaje jedina ruta za snabdevanje ruskim gasom zemalje zapadne i centralne Evrope.

Pumpanje gasovoda Severni tok je u potpunosti obustavljeno, dok su isporuke gasa preko gasovoda Turski tok namenjene Turskoj i zemljama Južne i Jugoistočne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.