„Gasprom“ povećao iznos potražnje od ukrajinskog „Naftagasa“ na 37 milijardi dolara

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2017, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Gasprom“ povećao iznos potražnje od ukrajinskog „Naftagasa“ na 37 milijardi dolara

Gasprom“ je povećao iznos potražnje od ukrajinskog „Naftagasa“ pred arbitražnim sudom u Stokholmu za više od 5,3 milijarde dolara, navodi se u izveštaju ruske kompanije.

Kako navode u kompaniji, iznos od 37 milijardi dolara „uključuje potražnju za otplatom duga za isporučeni gas u maju-junu 2014. godine, otplatu po principu „uzmi ili plati“ za 2012-2016. godinu, kao i penale za prekoračenje otplate gasa“.

Iz dokumenta se navodi da će stokholmska arbitraža doneti odluku o tužbi „Gasproma“ i „Naftagasa“ za isporuke i tranzit gasa 30. juna.

Ruska i ukrajinska kompanija se sude u Stokholmskom arbitražnom sudu od juna 2014. godine. Glavni deo pretenzija „Gasproma“ prema „Naftogasu“ — kazne za uzimanje gasa po pravilu iz ugovora „uzmi ili plati“.

Sama Ukrajina insistira na ubacivanju dodatka sporazumu.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut
 

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi Ukrajincima: Uzmi ili plati

Izvor: B92, 27.Apr.2017

Gasprom je povećao iznos potražnje od ukrajinskog Naftagasa pred arbitražnim sudom u Stokholmu za više od 5,3 milijarde dolara, navodi se u izveštaju kompanije..Kako navode u kompaniji, iznos od 37 milijardi dolara "ukljucuje potražnju za otplatom duga za isporuceni gas u periodu maj-jun 2014....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.