Gasprom podiga cene gasa, zaradio 5x više

Izvor: B92, 30.Avg.2018, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom podiga cene gasa, zaradio 5x više

Moskva -- Neto dobit ruskog Gasproma više je nego upetostručena u drugom tromesečju zahvaljujući višim cenama energenata.

Gasprom je taj kvartal završio sa neto profitom od 259 milijardi rubalja (3,8 milijardi evra), što je više nego pet puta veća dobit nego u istom periodu prošle godine, prenosi ruska agencija Tas s.

Prihodi su porasli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 31,5 odsto na 1.800 milijardi rubalja (26,3 milijarde dolara).

Iz Gasproma navode da su u prvoj polovini godine u Evropsku uniju i Tursku isporučili više od 101 milijarde kubnih metara gasa, što je šest posto više nego u istom periodu prošle godine, i napominju da to odgovara udelu od 34 odsto na evropskom tržištu gasa.

Ističu i da je prosečna cena gasa namenjenog izvozu u prvoj polovini ove godine porasla za četvrtinu u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, na prosečnih 13.858 rubalja za 1.000 kubnih metara.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gasprom upetostručio dobit u drugom tromesečju, razlog više cene energenata

Izvor: Blic, 30.Avg.2018

Neto dobit ruskog Gasproma više je nego upetostručena u drugom tromesečju zahvaljujući višim cenama energenata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.