Gasprom je blizu kupovine NIS-a

Izvor: B92, 25.Feb.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom je blizu kupovine NIS-a"

Beograd -- Austrijski Atek zatražio je danas od Agencije za privatizaciju dodatni rok za uplatu 466 miliona dolara za kupovinu RTB-a Bor.

U slučaju da ne uplati novac u roku, Ateku će biti naplaćena garancija od 10 miliona dolara

Rok za uplatu novca za kupovinu RTB-a Bor istekao je danas, a Agencija će kupcu u ponedeljak odobriti dodatni rok, čija dužina nije određena Zakonom o privatizaciji i o njemu odlučuje Agencija za privatizaciju.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Agencije Dušan Belanović je ranije za B92 na pitanje da li je Atek uplatio drugu garanciju od 60 miliona dolara, za dobro izvršenje posla, kratko odgovorio da će „sve pisati u saopštenju Agencije za privatizaciju".

Kako je ranije saopšteno, Atek je uplatio licitacionu garanciju od 10 miliona dolara.

Ugovor o prodaji imovine RTB Bora i prenosu ekspolatiacionih prava potpisan je 7. februara u Vladi Srbije.

Atek je na tenderu ponudio cenu od 466 miliona dolara i ima obavezu da investira 230 miliona dolara u modernizaciju proizvodnje.

Drugi tender za prodaju imovine RTB-a objavljen je 31. avgusta prošle godine, jer prvorangirani ponuđač na prvom tenderu, rumunska kompanija Kuprom (Cuprom) ni u dodatnom roku nije uplatila cenu od 400 miliona dolara.

Kupromu je naplaćena bankarska garancija od tri miliona dolara, a u slučaju da Atek ni u dodatnom roku ne uplati kupoprodajnu cenu i njemu će biti naplaćena garancija od 10 miliona dolara.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.