Gasprom: U evropskim skladištima 25 odsto manje gasa u januaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 15:04

Gasprom: U evropskim skladištima 25 odsto manje gasa u januaru

Aktivne količine gasa u evropskim podzemnim skladištima bile su 15. januara niže za 25 odsto na godišnjem nivou, objavio je danas ruski gasni holding Gasprom.

Aktivni obim gasa u evropskim skladištima iznosio je na dan 15. januara samo 46,9 milijardi kubnih metara, što je za 1,1 milijardu kubnih metara manje od istorijski najnižih vrednosti na taj datum, navodi se u saopštenju Gasproma, prenosi Tass.

Istovremeno agencija Rojters izveštava da je, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << današnjim rezultatima aukcije, za februar rezervisan dodatni tranzitni kapacitet za izvoz oko 11,14 miliona kubnih metara gasa dnevno preko interkonektora Velke Kapusanji na slovačko-ukrajinskoj granici.

Na aukciji je bio ponuđen kapacitet od 70,4 miliona kubnih metara dnevno.

Rezultati su takođe pokazali da Gasprom nije rezervisao za februar dodatne kapacitete za tranzit gasa preko gasnih konektora Sudža i Sohranovka u Ukrajinu, dodaje britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.