Gasprom: Preuranjene spekulacije o promeni trase Južnog toka

Izvor: Večernje novosti, 21.Avg.2014, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom: Preuranjene spekulacije o promeni trase Južnog toka

Pripreme za gradnju srpske deonice gasovoda Južni tok teku po planu i rano je da se spekuliše o bilo kakvim novim potencijalnim trasama, rečeno je danas Tanjugu u Gaspromu. "Rano je da se spekuliše o potencijalnim novim trasama Južnog toka, jer su razgovori o regulatornim pitanjima vezanim za taj projekat na raznim lokalnim i evropskim nivoima još u toku", kažu u Gaspromu, odgovarajući na pitanje da li postoji mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << da Južni tok zaobiđe Srbiju.Kompanija Južni tok d.o.o, kako ističu, nadgleda gradnju srpskog dela gasovoda i pripreme za gradnju se sprovode prema planu. "Trasa Južnog toka odabrana je nakon nekoliko godina detaljnog geološkog, geofizickog i ekonomskog istraživanja. Odabrana trasa pokazala se kao najodrživija po komercijalnim, ekološkim, socio-ekonomskim i tehnickim kriterijumima", kažu u Gaspromu. Pojedini srpski mediji, pozivajući se na ruski portal "Vzgljad" (Pogled), preneli su da bi gasovod Južni tok, umesto kroz Bugarsku i Srbiju, mogao da ide preko Turske i Grčke, do Italije i Austrije, ako Bugarska nastavi da ometa izgradnju tog gasovoda. Na pitanje da li obustava radova na Južnom toku kroz Bugarsku može uticati na kasnjenje radova u Srbiji, u ruskoj kompaniji navode da je "rano da se govori o mogućim značajnim odlaganjima gradnje tako velikog i kompleksnog projekta", i ponavljaju da se pripreme za gradnju srpske deonice gasovoda sprovode prema planu. Bugarsko Ministarstvo za ekonomiju i energetiku u ponedeljak je odlučilo da svi radovi na projektu gasovoda Južni tok budu obustavljeni, sve dok projekat ne bude u potpunosti usaglašen sa evropskim propisima.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema izmjene trase »Južnog toka«

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Avg.2014

BEOGRAD - Pripreme za gradnju srpske dionice gasovoda "Južni tok" teku po planu i rano je da se spekuliše o bilo kakvim novim potencijalnim trasama, rečeno je u "Gaspromu"..."Rano je da se spekuliše o potencijalnim novim trasama `Južnog toka`, jer su razgovori o regulatornim pitanjima projekta na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.