Izvor: B92, 29.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gasprom: NIS do kraja leta

Pariz -- Rukovodstvo Gasproma očekuje da će do kraja leta sklopiti ugovor o kontrolnom paketu akcija u NIS-u, izjavio je u Parizu zamenik te ruske naftne kompanije Boris Zilbermits.

Kako je prenela ruska novinska agencija Itar-tas, pod sadašnjim uslovima, sporazum bi trebalo da stupi na snagu do kraja godine.

"Gasprom bi trebalo da plati 400 miliona evra za 51 odsto kapitala u NIS-u i da u tu firmu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uloži najmanje još 500 miliona evra. Trebalo bi da odredimo preciznu sumu koja će biti uložena, sada kada imamo usklađene programe vezane za to, da zaključimo cenu i ugovor sa srpskim zvaničnicima", rekao je Zilbermits.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.