Gasprom: Isproruka gasa Evropi kroz Severni tok ograničena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2022, 14:00

Gasprom: Isproruka gasa Evropi kroz Severni tok ograničena

Ruski holding Gasprom saopštio je danas da je kapacitet snabdevanja Evrope gasom putem gasovoda Severni tok 1 ograničen na 100 miliona kubnih metara gasa dnevno zbog kašnjenja radova vezanih za remont.

Ovim gasovodom, koji ide od Rusije do Nemačke preko Baltičkog mora, obično se transportuje 167 miliona kubnih metara gasa, navodi se u saopštenju Gasproma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavljenom na kompanijskom nalogu na društvenoj mreži Telegram, prenosi Rojters.

Razlog smanjenog kapaciteta je kašnjenje nemačke kompanije Simens s vraćanjem opreme koja je poslata na redovmo održavanje, objašnjava ruski gasni gigant.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ograničena isporuka gasa Evropi kroz Severni tok: Krivac Simens?

Izvor: B92, 14.Jun.2022

Ruski Gasprom saopštio je danas da je kapacitet snabdevanja Evrope gasom putem gasovoda Severni tok 1 ograničen na 100 miliona kubnih metara gasa dnevno...Kako se navodi, do toga je došlo zbog kašnjenja radova vezanih za remont...Ovim gasovodom, koji ide od Rusije do Nemačke preko Baltičkog mora,...

Nastavak na B92...

RT: Rusija smanjila protok gasa u EU

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2022, 07:47

Ruski državni izvoznik gasa „Gasprom“ saopštio je da smanjuje isporuke gasa gasovodom "Severni tok" nakon što nemačka kompanija "Simens" nije na vreme vratila gasne pumpe u kompresorsku stanicu "Gasproma". „Snabdevanje gasovodom `Severni` tok trenutno se može obezbediti u količini...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.