Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gasprom": Isporuke gasa Balkanu - prioritet!

MOSKVA - "Gasprom" će obnoviti isporuke gasa Balkanu na prioritetnoj osnovi, izjavio je danas izvršni direktor ruskog gasnog giganta Aleksej Miler.

"Počećemo probne isporuke preko stanice Sudža (u Rusiji) sutra u pravcu potrošaca na Zapadu i merne stanice Orlovka (u Ukrajini), koja snabdeva gasom potrošače u balkanskim zemljama", izjavio je Miler u razgovoru sa ruskim premijerom Vladimirom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Putinom, prenela je agencija Itar-Tas.

Miler je obavestio premijera da su međunarodni posmatrači "krenuli na svoje pozicije" u Rusiji, Ukrajini i zemljama koje se graniče sa njom i preko kojih ruski gas teče ka Evropi.

Njihovim dolaskom, trebalo bi da se obnove isporuke gasa, prekinute pre više dana zbog rusko-ukrajinskog spora oko cene gasa i tranzitnih tarifa za proslazak ruskog gasa gasovodima preko ukrajinske teritorije.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Miler: Isporuke gasa Balkanu na prioritetnoj osnovi

Izvor: Kurir, 12.Jan.2009

MOSKVA, 12. januara (Tanjug-Ekos) - "Gasprom" će obnoviti isporuke gasa Balkanu na prioritetnoj osnovi, izjavio je danas izvršni direktor ruskog gasnog giganta Aleksej Miler. "Počećemo probne isporuke preko stanice Sudža (u Rusiji) sutra u pravcu potrošaca na Zapadu i merne stanice Orlovka (u Ukrajini),...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.