Delo: Gasovod Južni tok prolazi kroz Sloveniju

Izvor: Blic, 15.Apr.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Delo": Gasovod Južni tok prolazi kroz Sloveniju

Aleksej Miler

Predsednik uprave ruskog plinskog monopoliste Gasproma Aleksej Miler dobio je od slovenačkog državnog vrha usmenu saglasnost o prolasku gasovoda Južni tok preko Slovenije.



Miler je krajem prošle nedelje boravio u poseti Sloveniji, gde je razgovarao sa predsednikom Danilom Tirkom i premijerom Janezom Janšom.

Slovenački dnevnik "Delo", pozivajući se na pisanje ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslovnog dnevnika "Vedomosti", piše da se najveći proizvođač plina na svetu odlučio da, zbog pogoršanja odnosa sa Austrijom, promeni prvobitni plan i plinovod preusmeri na Sloveniju.

"Vedomosti" naglašavaju da mogući ulazak Slovenije u Južni tok predstavlja veliko iznenađenje, jer je važilo da je trasa već određena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.