GADAFI: ZABORAVIĆEMO ZAPAD, OSIM NEMAČKE

Izvor: Kurir, 15.Mar.2011, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFI: ZABORAVIĆEMO ZAPAD, OSIM NEMAČKE

BERLIN - Libijski lider Moamer Gadafi izjavio je da će njegova zemlja prekinuti odnose sa zapadnim zemljama, osim Nemačke, a nasilje u Libiji je nazvao "malim događajem" u kojem ima "samo 150 do 200 mrtvih".

U intervjuu nemačkoj televiziji RTL koji će večeras biti emitovan, Gadafi je kazao da će pobuna biti "ugušena i da će se sve vratiti u normalu". Gadafi je takođe ocenio nepravednim kritike SAD i Evrope >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na njegov račun.

"Ja nisam na zvaničnom položaju, dakle, ne mogu da budem kritikovan. Da li kritikuju englesku kraljicu Elizabetu Drugu zbog njene politike?", upitao je on.

Libijski lider je kazao i da njegova zemlja u budućnosti više neće sarađivati sa Zapadom koga je optužio za zaveru protiv njega.

"Sada ćemo ulagati u Rusiju, Indiju i Kinu", kazao je Gadafi. "Možemo zaboraviti Zapad", poručio je Gadafi, napominjući da je među zapadnim zemljama izuzetak Nemačka zato što ima "razuman" stav. Gadafi je prokomentarisao i, kako je rekao, svog prijatelja, francuskog predsednika Nikolu Sarkozija za koga je kazao da je "lud".

"On mi je prijatelj, ali mislim da je poludeo. On boluje od neke psihičke bolesti. To kaže njegovo okruženje. Njegovi saradnici kažu da pati od psihičke bolesti", rekao je Gadafi. Gadafi nije precizirao da li je ta Sarkozijeva "bolest" povezana sa "velikom tajnom" o čemu je pisala libijska državna agencija Jana najavljujući da će otkrivanje te tajne izazvati pad francuskog predsednika.

Civili i pobunjenici iz Ajdabije beže u Bengazi

BENGAZI - Stotine civila i pobunjenika stiglo je danas posle podne u Bengazi, na istoku Libije, bežeći iz Ajdabije koja je pod žestokim napadima snaga lojalnih Moameru Gadafiju.

Prema poslednjim izveštajima Frans presa, Gadafijeve snage su u međuvremenu presekle put koji iz Ajdabije vodi ka Bengaziju. Izveštač Frans presa javlja da su civili i pobunjenici formirali vozilima dugačak red na benzinskim pumpama u pokušaju da izađu iz Ajdabije na put koji vodi ka Tobruku.
Pogledaj vesti o: Gadafi

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.