Zaharova: Američki zahtev za moratorijum na ruski gasovod čin političke agresije

Izvor: Beta, 06.Dec.2020, 11:27

Zaharova: Američki zahtev za moratorijum na ruski gasovod čin političke agresije

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je poziv ambasade SAD u Berlinu da se uvede "moratorijum" na izgradnju gasovoda Severni tok 2 čin političke agresije."Bez obzira kada i gde je, bez obzira na to kojim sporazumima je legitimizovan, ruski gasovod decenijama izaziva istu reakciju SAD - političku agresiju i nezakonit otpor", napisala je ona na Fejsbuku, a prenosi ruska novinska agencija TASS.Američka ambasadorka u Berlinu Robin Kinvil zatražila je juče od Nemačke i Evropske unije da uvedu "moratorijum" na izgradnju gasovoda Severni tok 2 koji je, prema SAD, "političko sredstvo Kremlja"."Trenutak je došao za Nemačku i EU da uvedu moratorijum na izgradnju gasovoda", upozorila je ambasadorka Robin Kinvil u izjavi za ekonomski dnevnik Handelsblat.Radovi na završetku izgradnje gasovoda koji povezuje Rusiju i Nemačku, prekinuti gotovo godinu dana zbog pretnje američkim sankcijama, treba da budu nastavljeni ovog vikenda.Ostalo je još da se izgradi samo nekoliko kilometara u Baltičkom moru kod Nemačke.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zaharova: Američki zahtev za moratorijum na ruski gasovod čin političke agresije

Izvor: Danas, 06.Dec.2020

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je poziv ambasade SAD u Berlinu da se uvede "moratorijum" na izgradnju gasovoda Severni tok 2 čin političke agresije.

Nastavak na Danas...

Zaharova: SAD decenijama imaju istu reakciju - političku agresiju i protivzakonito delovanje

Izvor: Vostok.rs, 06.Dec.2020

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da SAD decenijama imaju istu reakciju na ruskim gasovodu, bez obzira kuda i kada on prolazio i kojim sporazumom da je legitimizovan, te da je ta reakcija politička agresija i protivzakonito delovanje. Ona je reagovala na poziv američke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.