ZAKERBERŽE, SPAVAŠ LI MIRNO? Manje od polovine Amerikanaca veruje Fejsbuku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Mar.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAKERBERŽE, SPAVAŠ LI MIRNO? Manje od polovine Amerikanaca veruje Fejsbuku!

Internet revolucija na pomolu!

Manje od polovine Amerikanaca veruje da Fejsbuk poštuje zakone o privatnosti u SAD, rezultat je danas objavljenog istraživanja Ipsosa i Rojtersa koje ilustruje izazove sa kojima se suočava ova društvena mreža nakon skandala zbog zlouprebe ličnih podataka više od 50 miliona korisnika.

UHODE NA FEJSU: Ako neko OVO radi, ne čekajte sekundu - odmah BLOKIRAJTE

Istraživanje sprovedeno od srede do petka takođa pokazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da manje Amerikanaca veruje Fejsbuku nego drugim tehnološkim kompanijama koje prikupljaju podatke korisnika kao što su Epl, Alfabet Inc''s Gugl, Amazon, Majkrosoft i Jahu.

U VELIKOJ STE ZABLUDI! Većina PUNI bateriju na smartfonu POGREŠNO - evo KAKO treba! (FOTO)

Kako se navodi, 41 odsto Amerikanaca veruje da Fejsbuk poštuje zakone o zaštiti njihovih privatnih informacija u poređenju, dok Guglu veruje 66 odsto građana, Majkrosoftu 60 odsto, a kompaniji Jahu 47 odsto.

Istraživanje je sprevedeno onlajn na engleskom jeziku širom SAD i u njemu je učestvovalo 2.237 ispitanika, navodi Rojters.

Kompanija Fejsbuk izgubila je više od 58 milijardi dolara tržišne kapitalizacije, odnosno vrednosti ove društvene mreže zbog skandala o curenju korisničkih podataka u koji je umešana kompanija "Kembridž analitika".

Svetski mediji su izvestili tokom protekle sedmice da su podaci 50 miliona korisnika Fejsbuka bez njihovog znanja i odobrenja poslati kompaniji "Kembridž Analitika" koja ima politički centar za podatke i koja je radila na izbornoj kampanji predsednika Donalda Trampa 2016. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.