Uhapšen Ostojić zbog sumnje za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje

Izvor: Beta, 23.Apr.2023, 13:12

Uhapšen Ostojić zbog sumnje za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje

Predsednik Revizorskog odbora "Luke Bar" Miloš Ostojić (35) uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.Ostojić je ranije na Fejsbuku islam nazvao "lažnom verom", a Bošnjake "takozvanima" i vređao ih.Iz Uprave policije je saopšteno da je podgorička policija sinoć, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uhapsila "M.O. (35) zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje".Odbor direktora i izvršni menadžment "Luke Bar" ogradio se od uvredljivih izjava člana Revizorskog odbora te kompanije Miloša Ostojića koji je vređao pripadnike islamske veroispovesti i saopštio da će inicirati njegovu smenu.Nevladine organizacije su zatražile hitnu reakciju Tužilaštva ocenjujući da su verska i etnička mržnja normalizovane, a javne osude nemaju nikakav uticaj.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Podgorica: Milošu Ostojiću pritvor do 72 sata zbog izazivanja verske mržnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2023

Predsedniku Revizorskog odbora Luke Bar Milošu Ostojiću (35) određen je danas pritvor do 72 sata nakon saslušanja pošto je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.