Izvor: Luftika.rs, 27.Nov.2021, 10:56

U pucnjavi na autobus kod Dečana ubijeno dvoje učenika i vozač

Najmanje tri osobe ubijene su sinoć u pucnjavi koja se oko 19 časova dogodila kod sela Glođane u opštini Dečane na Kosovu i Metohiji.
Kako su preneli albanski mediji, u pucnjavi je stradao vozač autobusa koji je išao iz Đakovice do Dečana, a poginule su i dve mlade osobe, devojka G. M. i mladić L. H. koji su imali po 18 godina.
Razredna starešina ubijene tinejdžerke oprostila se s njom putem društvene mreže Fejsbuk.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> – Proklet bio ti, kriminalcu, koji si ubio moju učenicu. Saučešće porodicama svih koji su večeras ubijeni – napisala je ona.
Tinejdžerka G.M. bila je učenica srednje medicinske škole. Njena rođaka rekla je da je devojci (17) bio san da postane lekar, prenosi Reporteri.
– Imala je 17 godina, išla je u medicinsku školu i vraćala se iz škole. Bio je to školski red vožnje, vraćala se kao i svakog dana autobusom, kao i svi učenici – rekla je ona.
Kako je navela za RTK, porodica ubijene devojke je u šoku.
– Nikada nije pričala o bilo kakvim problemima na autobuskoj liniji. Njena želja je bila da u budućnosti bude lekar – rekla je ona za RTK.

Na zvaničnom sajtu Srednje ekonomske škole “Kadri Kusari” u Đakovici objavljeno je da je L. H, učenik ove škole, jedan od ubijenih prilikom napada na autobus u Glođanu, prenosi Kljan Kosova.
“Iskreno saučešće Ljedionovoj porodici od osoblja škole, učenika i posebno od drugova iz razreda”, navodi se između ostalog na zvaničnom sajtu ove škole, prenosi Kljan Kosova.
Portparol policije za region Peć Fadilj Gaši izjavio je da je u trenutku pucnjave na autobus bilo 8 putnika, prenosi Kljan Kosova.
Ranjeni putnici prebačeni su u bolnicu u Peći, ali iz ove zdravstvene ustanove nisu na naveli koliko je osoba povređeno.
Sumnja se da je više maskiranih osoba izvršilo napad na autobus, a za počiniocima se i dalje traga.
Izvor: Blic
Ratni dnevnik policajca sa Kosova iz 1999: Masakr i haos, ali rat je i ko vas jebe

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.