U Zagrebu održan do sada najmalobrojniji antivladin protest

Izvor: Blic, 03.Apr.2011, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu održan do sada najmalobrojniji antivladin protest

ZAGREB - U Zagrebu je sinoć održan najmalobrojniji i najkraći antivladin protest organizovan preko društvene mreže Fejsbuk na kojem je učestvovalo oko 100 demonstranata.

Među njima su bili i predstavnici pokreta "Stop progonu hrvatskih branitelja". Protestna šetnja centralnim gradskim ulicama trajala je samo sat vremena bez uobičajenog skandiranja antivladinih parola.

Jedan od inicijatora "fejsbuk" protesta Ivan Pernar izjavio je novinarima da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su na protestima dobrodošli svi bez obzira na političko i drugo opredeljenje, jer je zajednički cilj svih rušenje vlade odgovorivši tako na jučerašnji antivladin protest dela "fejsbukovaca" koji su podržali sindikati.

Uoči tog protesta organizatori su se ogradili od antievropskih i desničarskih parola, kao i od Pernara za kojeg tvrde da želi samopromociju.

Slični skupovi s malim brojem učesnika održani su večeras i u Splitu, Puli i Rijeci.

Antivladini protesti na kojima se traži smena vlade i raspisivanje parlamentarnih izbora počeli su krajem februara, a najmasovniji su bili oni u Zagrebu gde se najviše okupilo oko 10.000 građana.

Povezane vesti: Mali odziv na antivladinom skupu u Zagrebu Privedeno 14 demonstranata u Zagrebu Mesić: Rezolucija UN kao pokriće za likvidaciju Gadafija? Hrvatska: Policija zaustavila seljake na putu ka Zagrebu Hrvatska: Sutra demonstracije u 15 gradova

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.