Tinejdžerka tužila roditelje zbog objavljivanja njenih slika na Facebooku!

Izvor: NovaEnergija.net, 18.Sep.2016, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tinejdžerka tužila roditelje zbog objavljivanja njenih slika na Facebooku!

Jedna tinejdžerka iz Austrije podnela je tužbu protiv svojih roditelja koji su joj uništili privatnost i od 2009. do danas objavili oko 500 njenih fotografija na Facebooku, koje, bez obrzira na njene molbe, nisu želeli da obrišu s pomenute društvene mreže. 
Početkom godine francuska policija poručila je svim roditeljima da prestanu s objavljivanjem fotografija svoje dece jer, osim što ih na taj način izlažu seksualnim predatorima, zbog toga bi mogli da imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << psiholoških i socijalnih problema. Možete biti ponosni roditelji i bez obavljivanja fotografija vaše dece na Facebooku i drugim društvenim mrežama, poručili su tada iz policije, uz napomenu kako bi prema francuskim zakonima kada deca odrastu mogla da tuže roditelje zbog narušene privatnosti, te da im u tom slučaju preti novčana ili čak zatvorska kazna.
Zbog preterivanja roditelja s objavljivanjem njenih fotografija na Fejsbuku jedna je tinejdžerka iz Austrije tužila je svoje roditelje – oni su od 2009. objavili više od 500 njenih fotografija na ovoj mreži koje su podelili s njihovih oko 700 prijatelja na Fejsu. Pri objavljivanju fotografija “nisu imali ograničenja niti srama'” pa su objavljivali fotografije na kojima je ona bila gola kao beba u krevetiću, fotografije iz WC-a i druge “neprijatne” slike. Iako ih je ona više puta zamolila da prestanu s objavljivanjem fotografija iz svih faza njenog života, oni se na to nisu obazirali, već su ih i dalje objavljivali. Ona smatra kako je “nikada nisu ozbiljno shvatali” i govorili su joj da ih slobodno tuži ako ne želi da i dalje objavljuju njene fotke, ne verujući naravno, da će ona to i uraditi.
Međutim, kada je napunila 18 godina, ona je to zaista i uradila, te je pred austrijskim sudom podigla tužbu protiv roditelja zbog objavljivanja fotografija bez njenog pristanka. Biće zanimljivo pratiti ovaj slučaj i videti kako će se završiti – da li će pobediti ova mlada devojka čija je privatnost narušena, i ako se to dogodi, da li će to onda pokrenuti lavinu sličnih tužbi protiv roditelja ili će sud stati uz roditelje i objašnjenje njenog oca koji smatra kako, s obzirom da je on snimio fotografije, ima pravo i da ih objavi.
Bez obzira kako se ovaj slučaj završi, roditeljima bi na prvom mestu trebalo da bude sigurnost i privatnost dece te, ako zaista žele da dele njihove fotografije s rodbinom i prijateljima, sigurnije je da ih šalju putem WhatsAppa, Vibera i sličnih servisa za dopisivanje, a ne šerovati ih javno na Facebooku gde ih mogu videti stotine ili hiljade ljudi, u zavisnosti od toga kako su podešene opcije profila, gde ih u najgorem slučaju mogu videti svi korisnici Zakerbergove mreže.
Izvor: Cnet
Foto: Pixabay
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na NovaEnergija.net...






Povezane vesti

Tuži roditelje zbog njenih fotografija iz detinjstva na Facebooku

Izvor: B92, 18.Sep.2016

Jedna 18-godišnjakinja iz Južne Austrije tuži svoje roditelje jer su od 2009. na svojim Facebook profilima objavili više od 500 njenih fotografija, od kojih je većina iz perioda kad je bila beba...Devojka tvrdi da je u više navrata tražila od njih da izbrišu slike među kojima ima i onih na kojima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.