Telegram ima 70 miliona novih korisnika zbog pada Facebook-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Okt.2021, 10:03

Telegram ima 70 miliona novih korisnika zbog pada Facebook-a

Rusija je saopštila da je taj incident pokazao da je Moskva bila u pravu kada je razvila svoje sopstvene internet platforme, kao i društvene mreže.

Aplikacija Telegram stekla je u ponedjeljak više od 70 miliona novih korisnika zahvaljujući šestosatnoj blokadi Facebook-a i servisa za razmenu poruka, poput WhatsApp-a, Instagram-a i Messenger-a, objavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << je njen osnivač Pavel Durov.

Facebook je blokadu pripisao „pogrešnoj promeni konfiguracije“, koja je sprečila 3,5 milijardi njihovih korisnika da pristupe uslugama WhatsApp, Instagram i Messenger. Problem je izazvao globalni pad sistema koji je trajao više od šest sati, time ga učinivši najvećim problemom te vrste do sada.

„Dnevna stopa rasta Telegrama premašila je sva očekivanja. Dočekali smo izbeglice sa drugih platformi, njih preko 70 miliona u jednom danu“, napisao je Durov na svom Telegram kanalu.

On je dodao da su neki korisnici u Severnoj i Južnoj Americi možda imali manjih poteškoća jer su milioni ljudi požurili na Telegram, aplikaciju za razmenu tekstualnih i multimedijalnih poruka na Android, iOS i Windows uređajima, ali je usluga obično dobro radila za većinu korisnika, objasnio je Durov.

Izvor: 24sata.hr
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.