Stop za mladost - ludost u saobraćaju!

Izvor: Kurir, 30.Dec.2013, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stop za mladost - ludost u saobraćaju!

Veoma je važno da se, u vreme pretprazničnih dana, kada se u većoj meri konzumira alkohol, posebno skrene pažnja mladima na potencijalne opasnosti u saobraćaju, rekao Nenad Borovčanin

LOZNICA - Nacionalna kampanja za bezbednost u saobraćaju pod sloganom „Stop za mladost - ludost u saobraćaju“, nastavljena je danas i u Loznici, pri čemu su volonteri na ulicama grada, delili prolaznicima i vozačima edukativne brošure.

Državni sekretar Ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << omladine i sporta Nenad Borovčanin je rekao da je veoma važno da se, u vreme pretprazničnih dana, kada je veća euforija, ali i nepažnja, i kada se u većoj meri konzumira alkohol, posebno skrene pažnja mladima na potencijalne opasnosti u saobraćaju.

U tim situacijama neophodno je, prema njegovim rečima, da se mladi odgovornije ponašaju u saobraćaju, da smanje brzinu, vežu pojas, i da, ukoliko su pod dejstvom alkohola, nikako ne sedaju za volan, jer će na taj način ugroziti ne samo sebe, već i druge.

Borovčanin je rekao da ukoliko za jedno veče, policijske patrole u gradu zaustave 300 osoba koje su pod dejstvom alkohola, onda to postaje društveni problem, koji treba rešavati preventivno, a ne sankcijama, jer kazne dolaze nakon što se načini prekršaj, a tada već može biti kasno.

Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branimir Miletić je rekao da je razlog pokretanja ove akcije to što su mladi izuzetno ranjiva i ugrožena kategorija učesnika u saobraćaju, naglasivši da više od petine poginulih u saobraćajnim nesrećama u Srbiji su mladi između 19 i 25 godina.

On je izrazio nadu da će edukativnim brošurama sa određenim savetima, i video spotovima o bezbednom ponašanju u saobraćaju, uspeti da na taj način utiču na svest mladih, kako bi ta najvrednija i najdragocenija kategorija bila u što većoj meri zaštićena.

Prema njegovim rečima, pored neprilagođene brzine, alkohol je jedan od ključnih uzroka saobraćajnih udesa, zbog čega je poručio mladima da tokom trajanja novogodišnjih praznika ne voze u pijanom stanju, već da sa sobom imaju prijatelja koji će biti trezan i koji će bezbedno da ih doveze do kuće.

Danas je kampanja održana i u opštinama Krupnju, Ljuboviji i Malom Zvorniku, a u planu je da se do polovine januara ta akcija sprovede u 150 gradova i opština širom Srbije, pri čemu će biti podeljeno 50.000 brošura.

Kampanja se realizuje u organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva omladine i sporta i Uprave saobraćajne policije, u saradnji sa kancelarijama za mlade širom Srbije.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Isplata radnika Župe do 20. januara

Izvor: Kurir, 31.Dec.2013, 09:55

KRUŠEVAC - Isplata otpremnina radnicima kruševačke Hemijske industrije "Župa", koji su odlučili da napuste fabriku u okviru socijalnog programa, trebalo bi da bude završena do 20. januara..."Fabrika trenutno ne radi, a nakon praznika, od 9. januara, nastavićemo isplatu radnika koji dobrovoljno...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.