Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, prisustvovali državni i vojni vrh Srbije FOTO

Izvor: B92, 27.Maj.2023, 08:08

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, prisustvovali državni i vojni vrh Srbije FOTO

Na Andrićevom vencu održana je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Sednica je zakazana nakon jučerašnjeg nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Vučića prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Vučić, koji je i komandant vojske, izdao je juče naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen, dok je ministar odbrane Miloš Vučević rekao da se VS razmešta na pozicijama ka administrativnoj liniji.

"Srbija neće dozvoliti novu "Oluju", 17. mart i naći će adekvatan odgovor, pre svega politički, a ne isključujem ni neki drugi odgovor koji će biti adekvatan opasnosti, poručio je Vučević.

U sukobima kosovske policije i građana na severu Kosova povređeno je nekoliko desetina ljudi. Policija je vozilima blokirala prilaze zgradama opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić u koje su ušli novoimenovani predsednici, koji su tamo nekoliko sati boravili. Kosovska policija se i ovog jutra nalazi u zgradama opština.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je danas prisustvovao sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, poručio je da će država biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Republika Srbija biće čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda", napisao je Vučić na Instagram profilu "budućnostsrbijeav" .

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Facebook,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VANREDNA SEDNICA SAVETA ZA NACIONALNU BEZBEDNOST: Prisustvovaće i predsednik Vučić

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2023

Sednica se održava zbog jučerašnjih nereda na Kosmetu...Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biće održana danas sa početkom u 9 sati, a prisustvovaće i predsednik Aleksandar Vučić...Sednica će biti održana u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu, saopštila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vlasti u Srbiji odlučile da oružane snage ostaju u najvišem stepenu borbene gotovosti zbog Kosova

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Maj.2023

Oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti, saopšteno je u subotu 27. maja nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost u Beogradu, zbog kako se navodi, brutalne primene sile Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu. U saopštenju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.