Predsednik Kipra u Beogradu

Izvor: B92, 22.Nov.2023, 15:00

Predsednik Kipra u Beogradu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio danas predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa, koji će boraviti u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Hristodulidis je dočekan uz najviše državne počasti, uz Gardu Vojske Srbije i crveni tepih, a u delegaciji Srbije bili su ministar odbrane Miloš Vučević i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nakon prijema sledi sastanak Vučića i Hristodulidisa, a posle će biti i date izjave za medije dvojice predsednika.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okviru posete planiran je plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar.

Predsednik Kipra boraviće u dvodnevnoj poseti Srbiji. Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Drugog dana posete biće održana sednica Saveta za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, a zatim će biti i ceremonija potpisivanja niza memoranduma o razumevanju u prisustvu Vučića i Hristodulidisa.

Srbija i Kipar imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane na međusobnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta.

Kipar je glasao protiv prijema Kosova u Unesko 2015. godine. Kipar je jedna od pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Na svom nalogu na Instagramu Vučić je poželeo dobrodošlicu Hristodulidisu.

"Dobro nam došli, dragi prijatelju Nikose Hristodulidis.

Radujem se Vašoj poseti, uveren da ćemo zajedničkim radom dodatno osnažiti saradnju i prijateljstvo između naših država i naroda.

- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić dočekao je predsednika Republike Kipar Nikosa Hristodulidisa koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ I HRISTODULIDIS U BEOGRADU: U narednih 48 sati ću vam predstaviti značajna vojna dostignuća (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Nov.2023

Predsednici Srbije i Kipra sastali su se u Beogradu...Predsednika Republike Kipar, Nikosa Hristodulidisa, ugostio je predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, a ceremonija svečanog dočeka predviđena je ispred Palate Srbija u 14 časova, posle čega će uslediti sastanak dvojice predsednika...Predsednik...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.