Portal na albanskom jeziku Pećku patrijaršiju proglasio albanskom pravoslavnom crkvom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2020, 22:39

Portal na albanskom jeziku Pećku patrijaršiju proglasio albanskom pravoslavnom crkvom

Pećki portal na albanskom jeziku Pećke novosti (Peja News ) objavio je uz sliku Pećke patrijaršije Srpske pravoslavne crkve na svojoj Fejsbuk stranici provokativnu objavu da je to pravoslavna albanska crkva, što je izazvalo oprečne komentare.

S jedne strane, Albanci su podržali ovu tvrdnju uz komentare da se "ova crkva mora vratiti Albancima jer njima i pripada“ i da su "sve crkve na Kosovu i bile albanske"...

S druge strane, među komentarima na srpskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jeziku navodi se da treba da vas bude "sramota, otimate tuđe, vi nemate spomenik, a ne crkvu na KiM".

Među komentarima sa srpske strane su i "Možete samo da lupetate gluposti! Vi ste narod koji istoriju piše lažima i prevarama... To tako ne ide! Bar ne u normalnom svetu... Palili ste je, kamenovali, silovali, ali smo je uvek branili od vas varvara! Tako će biti doveka".
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pećku patrijaršiju proglasili albanskom pravoslavnom crkvom

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Dec.2020

PEĆ - Pećki portal na albanskom jeziku Pećke novosti (Peja News) objavio je uz sliku Pećke patrijaršije Srpske pravoslavne crkve na svojoj Facebook stranici provokativnu objavu da je to pravoslavna albanska crkva, što je izazvalo oprečne komentare.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.