Pao Albanac u SAD! Planirao terorističke napade

Izvor: Mondo, 05.Apr.2019, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pao" Albanac u SAD! Planirao terorističke napade

Albanac Fabijan Alameti koji je nameravao da se pridruži Islamskoj državi, a planirao i terorističke napade u SAD uhapšen je u američkoj saveznoj državi Montana.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

FBI je pratio Alametija od prošle godine kada je na Facebooku objavio komentar kojim podržava ID, prenosi AP.

Sa njim je u kontakt >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << stupio jedan doušnik FBI kojem je Alameti ispričao da hoće da se pridruži Islamskoj državi i bori u Iraku i Siriji.

Kačanik na Kosovu: Džihadistička prestonica Evrope

Alameti je rekao i da je želeo da izvede napad na američkom tlu pominjući kao mete kao što su vojni objekat, regrutni centar, vladine zgrade, gej-klubove i sinagogu, navodi En-Bi-Si njuz (NBC).

Kada je čuo za masakr na Novom Zelandu, on je od doušnika zatražio da mu pošalje link za video-snimak, a zatim mu je rekao da će napasti prolaznike kako bi "osvetio krv" onih koji su nastradali u džamiji u Krajstčerču.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK pokolja u džamiji! VIDEO

Uhapšen je u streljani gde je iznajmio pušku. Izveden je u četvrtak pred sud pod optužbom za ilegalno posedovanje vatrenog oružja.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Albanac koji je planirao terorističke napade u SAD

Izvor: B92, 05.Apr.2019

Vašington -- Albanac Fabijan Alameti koji je nameravao da se pridruži Islamskoj državi i planirao terorističke napade u SAD uhapšen je u američkoj saveznoj državi Montani...FBI je pratio Alametija od prošle godine, kada je na Fejsbuku objavio komentar kojim podržava ID, prenosi AP...Sa njim...

Nastavak na B92...

ALBANAC TERORISTA PAO U SAD: Hteo osvetu za masakr na Novom Zelandu, planirao napad na vladine zgrade, sinagoge, gejeve....(VIDEO)

Izvor: Kurir, 05.Apr.2019

Albanac Fabijan Alameti koji je nameravao da se pridruži Islamskoj državi, a planirao i terorističke napade u SAD uhapšen je u američkoj saveznoj državi Montana.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.