POČUČA DANAS PRED SUDOM Nastavlja se suđenje za pretnje Ženama u crnom

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČUČA DANAS PRED SUDOM Nastavlja se suđenje za pretnje "Ženama u crnom"

U Višem sudu u Beogradu danas bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Radomiru Počuči zbog optužbi da je ugrozio sigurnost "Žena u crnom" pretnjama koje je uputio preko Fejsbuka.

To će biti prvi put da se Počuca pojavi pred sudom nakon povratka iz Ukrajine gde se navodno borio kao dobrovoljac na strani proruskih trupa.

On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo odlukom suda pušten >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da se brani sa slobode i oduzet mu je pasoš.

Počuči, koji je ranije radio i kao novinar i voditelj TV Pink, se sudi za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, jer je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da "ne troše pesnice između sebe", već da se udruže i da pretuku "Žene u crnom" koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu. Ubrzo nakon toga ostao je bez posla u policiji.

Postupak protiv njega vodi Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal, jer je izvršeno preko Interneta putem društvene mreže.

Dopune Krivičnog zakonika koje su usvojene 2014. godine, predviđaju kaznu od ššest meseci do 10 godina za one koji učestvuju u ratu ili oružžanom sukobu u drugim zemljama i organizuju i vrbuju građane Srbije da to čine, ali za to delo Počuča nije zvanično osumnjičen.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIŠI SUD U BEOGRADU: Nastavlja se suđenje Počuči zbog pretnji Ženama u crnom

Izvor: Kurir, 20.Apr.2016

...To će biti prvi put da se Počuča pojavi pred sudom nakon povratka iz Ukrajine, gde se navodno borio kao dobrovoljac na strani proruskih trupa On je krajem marta uhapšen u Srbiji po poternici koja je za njim bila raspisana zbog izbegavanja suđenja, ali je ubrzo odlukom suda pušten da se brani...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.