Novi slučajevi malih boginja u Srbiji

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 10:30

Novi slučajevi malih boginja u Srbiji

Male boginje potvrđene kod još dve osobe u Beogradu.

Kako kažu u Gradskom zavodu za javno zdravlje, radi se o muškarcu od 46 godina čiji vakcinalni status nije poznat, i o detetu od tri godine koje je nevakcinisano.

Oboje se nalaze na bolničkom lečenju, ali ne zbog komplikacija, već zbog praćenja zdravstvenog stanja, prenosi Euronews.

Lekari pozivaju na vakcinaciju kako bi se izbegla epidemija u zemlji. Podsetimo, Srbija se nalazi i na pragu epidemije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velikog kašlja, od čega je preminulo već pet beba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Iranac sa lažnim pasošem Kolumbije u Crnoj Gori

Izvor: B92, 22.Feb.2024

Državljanin Irana F.M. (31) uhapšen je na podgoričkom aerodromu zbog falsifikovanog pasoša, saopštila je danas Uprava policije Crne Gore...U saopštenju se navodi da je Iranac uhapšen juče kada je pokušao da napusti Crnu Goru sa pasošem Kolumbije pod imenom S.O.P. (27). Policija je, međutim,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.