Nikolić: U Štrpcu epidemiološka situacija složena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 00:04

Nikolić: U Štrpcu epidemiološka situacija složena

Nakon što se u Štrpcu broj zaraženih naglo povećava, predsednik ove opštine, na samom jugu Kosova i Metohije, Bratislav Nikolić na svom Fejsbuk nalogu poručuje meštanima da poštuju sve donete mere u borbi protiv Kovid-19.

"U Štrpcu su pre nekoliko dana registrovani prvi slučajevi ove bolesti. U početku se radilo o pet slučajeva ali je danas taj broj veći. U ovom trenutku mogu da konstatujem da je epidemiološka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << situacija u našoj opštini pod kontrolom ali veoma složena jer se sve veći broj ljudi sa simptomima javlja Domu zdravlja", navodi Nikolić.

On dodaje da se ulažu napori kako bi se broj zaraženih sveo na minimum, ali je zato,kako dalje ističe u pisanoj izjavi, neophodna pomoć građana.

"Molim vas da odmah preduzmete propisane mere zaštite i da se bez preke potrebe ne izlažete riziku koji može da naruši vaše zdravlje, zdravlje vaših porodica, prijatelja i rodbine. Obavezno nosite zaštitnu opremu (maske, rukavice), redovno perite ruke, izbegavajte masovna okupljanja i izlaske iz svojih domova ako vam to nije preko potrebno, izbegavajte organizacije slavlja."

U ovoj Opštini je zbog povećanja broja zaraženih od danas stupila na snagu odluka o zabrani kretanja građana u periodu od 21 do 5 časova ujutru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.