KORONA PRESEK U JABLANIČKOM OKRUGU: Još deset novoobolelih, čekaju se rezultati za njih 549

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jul.2020, 11:21

KORONA PRESEK U JABLANIČKOM OKRUGU: Još deset novoobolelih, čekaju se rezultati za njih 549

U Opštoj bolnici u Leskovcu, koja je kovid centar za Jablanički i Pčinjcki okrug, povećan je i broj pacijenata na lečenju i trenutno ih je 130.

Prema poslednjim podacima, u Jablaničkom okrugu, od 16 testiranih uzoraka 10 je pozitivno na virus korona, a čekaju se rezultati za još 549 uzoraka, saopštio je Zavod za javno zdravlje Leskovac.

Od 10 novozaraženih šest je iz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Leskovca, troje iz Lebana i jedna osoba iz Vlasotinca.

Kako kažu u Z ZJZ od 10 zaraženih petoro je zaposlenih osoba, a virus korona registrovan je i kod četiri penzionera i jedna nezaposlena.

U poslednja 24 časa bilo je pet prijema i šest otpusta sa lečenja, a jedna osoba je sa teškim simptomima upućena na dalje lečenje u Klinički centar u Nišu.

Nažalost, u Leskovcu je zabaležen još jedan smrtni slučaj, a u pitanju je pacijent rođen 1934. godine koji je imao pridružene bolesti.

S obzirom da za njega još uvek nije stigao rezultat testa na Covid 19, još se ne može sa sigurnošću reći da je preminuo usled posledica izazvanih virusom korona.

Ali, kako navode u bolnici, bio je na lečenju u kovid bolnici sa obostranom upalom pluća.

Od početka epidemije ukupan broj obolelih u Jablaničkom okrugu je 1.050, a najviše registrovanih slučajeva je u Leskovcu - 820.

U Vlasotincu je od početka epidemije zaraženo 120 osoba, u Lebanu 60, Bojniku 28 i Medveđi 22.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.