Napad Petrova na Srbiju zbog Šešelja, Beograd uzvratio

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Mar.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad Petrova na Srbiju zbog Šešelja, Beograd uzvratio

Potpredsjednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritizirao je danas vlast u Srbiji što haškog optuženika Vojislava Šešelja nije izručila Hagu da bi bio prisutan na izricanju presude za ratne zločine.

"Umjesto togu Srbiji se ponašaju kao da je riječ o sudjenju za lakši prometni prekršaj", napisao je Petrov na svom profilu na Facebooku.

On je naveo da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke dogadjaje, pa se Šešelju, optuženom za teške zločine, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << "danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje tolerira pa i odobrava".

"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slijepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja EU stopirali i minirali radi puno manje bitnih stvari. Gospodo, vrijeme je za katarzu", poručio je Petrov.

Haški sud tribunal izreći će Šešelju presudu za ratne zločine nad  Hrvatima i Bošnjacima 31.marta.

Ministar unutrašnjih poslova  Srbije Nebojša Stefanović poručio je danas potpredsjedniku hrvatske vlade Boži Petrovu da je Srbija šokirana načinom na koji se on miješa u unutrašnje stvari Srbije, te da bi bilo dobro da "pogleda u sopstveno dvorište".

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.