Božo Petrov kritikuje Srbiju zbog Šešelja

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Božo Petrov kritikuje Srbiju zbog Šešelja

Potpredsednik Vlade Hrvatske i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je vlast u Srbiji jer haškog optuženika Vojislava Šešelja nije izručila Hagu kako bi prisustvovao izricanju presude za ratne zločine.
"Umesto da Šešelja smesta uhapse i otpreme u Hag, u Srbiji se ponašaju kao da je reč o suđenju za lakši saobraćajni prekršaj", napisao je Petrov na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Fejsbuk profilu.

Navodi da su mnogi u Srbiji zaboravili na neke događaje, pa se Šešelju, optuženom za teške zločine, koji "danas s još većom žestinom ponavlja teze i postupke koji su doveli do strahovitih stradanja i razaranja, takvo ponašanje toleriše, pa i odobrava".
Petrov podseća da Haški tribunal u obrazloženju odluke da se Šešelju dozvoli da u vreme izricanja presude bude u Beogradu navodi da će presuda biti izrečena u odsustvu ne zato što se njegova prisutnost ne zahteva, već zato što on to odbija i zato "što srpske vlasti ne primenjuju odgovarajuća sredstva da ga na to primoraju".
"Ako Srbija misli da su na takvo ponašanje svi u Hrvatskoj slepi, varaju se. Hrvatsku su u pregovorima oko pristupanja EU stopirali i minirali zbog mnogo manje bitnih stvari. Gospodo, vreme je za katarzu", napisao je Petrov na Fejsbuku.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petrov kritikuje Srbiju zbog neizručenja Šešelja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2016

Potpredsednik hrvatske vlade i lider Mosta Božo Petrov kritikovao je danas vlasti u Srbiji jer, kako je naveo, na svom Fejsbuk profilu, nije izručila Vojislava Šešelja, koga naziva ratnim zločincem, u Hag kako bi mu presuda 31. maja bila izrečena u njegovom prisustvu...Smatra da su, kako kaže,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Karamarko: Hrvatska će reagovati u vezi sa Šešeljem

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Ukoliko optuženiku za ratne zločine Vojislavu Šešelju bude omogućeno da odluči hoće li doći na izricanje presude pred Haškim sudom Hrvatska će reagovati, poručuje prvi potpredsednik hrvatske vlade Tomislav Karamarko. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.