Izvor: JUGpress.com, 24.Sep.2023, 09:38

Kurti optužio vlasti u Beogradu da stoje iza napada “organizovanog kriminala” na kosovsku policiju

PRIŠTINA

Premijer Kosova Albin Kurti optužio je Beograd da stoji iza napada za koji kaže da ga je izveo “organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logičku podršku zvaničnog Beograda”.

On se na svom fejsbuk nalogu jutros obratio građanima Kosova.

“Dragi sugrađani,

Danas oko 3 ujutru, u selu Banjska u Leposaviću, napadnuta je Kosovska policija, ubijen je jedan kosovski policajac. Ubijeni je policajac sa činom narednika, a povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pripadnik granične policije. U ovom trenutku na našu policiju još uvek traje napad iz vatrenog oružje raznih kalibra. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoruženjem.

Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logičku podršku zvaničnog Beograda napada našu drža U ovoj borbi branimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane . Kriminalci i njihovi komandanti će biti poraženi i uhvaćeni i izvedeni pred sud.

Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i ujedinjene da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste.

Kosovska policija obavestila je porodicu ubijenog policajca A.B. Povređeni policajac je van doživotne opasnosti. Saučešće porodici ubijenog . Brz i pun oporavak povređenom policajcu”, napisao je Kurti. (kraj) LJS/ SA

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.