Izvor: RTS, 11.Avg.2020, 08:36

Koliko je kazni "Oko sokolovo" napisalo prvog dana

U ponedeljak je bio prvi dan naplate kazni u sistemu "Oko sokolovo", a do 22.00 sata kazne je dobilo 305 vozača koji nisu poštovali saobraćajne propise.
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić napisao je na svom Fejsbuk nalogu da se broj onih koji krše saobraćajne propise od početka snimanja sistemom "Oko sokolovo" vidno smanjio.

"Zanimljivo je da smo prve nedelje kada smo samo snimali bahate vozače imali dnevno oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1.300 uočenih prekršaja. Prošle nedelje kada smo slali opomene vozačima koje smo uočili da nepropisno parkiraju u proseku je bilo oko 700 prekršaja. Danas kada je počela naplata kazni uočili smo 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi", napisao je Vesić.
Kako kaže, ovi podaci pokazuju koliko se sistem "Oko sokolovo" već prvog dana rada pokazao uspešnim.
"Naš cilj je preventiva, odnosno da bahati vozači prestanu sa takvim ponašanjem jer sada znaju da će biti kažnjeni. Pokazalo se da je kampanja u medijima koju smo vodili dve nedelje, a čiji je cilj bio da upozorimo bahate vozače da je poslednji trenutak da promene svoje loše navike bila uspešna", napisao je zamenik gradonačelnika na Fejsbuku.
Dodao je da na teren izlazi i noćna smena, a posebno će se, kako piše, kontrolisati ulice poznate po restoranima brze hrane kao što su Beogradska i Francuska.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vesić: Oko sokolovo uočilo 305 prekršaja, 1.000 manje nego pre dve nedelje

Izvor: Danas, 11.Avg.2020

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je danas da je sistem za kontrolu parkiranja "Oko sokolovo" prvog dana naplate kazni uočio 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.