Vesić: Oko sokolovo uočilo 305 prekršaja, 1.000 manje nego pre dve nedelje 1Foto: BETAPHOTO/ BRANISLAV BOZIC

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je danas da je sistem za kontrolu parkiranja „Oko sokolovo“ prvog dana naplate kazni uočio 305 bahatih vozača kojima su napisani prekršajni nalozi.

„Ovi podaci pokazuju koliko se sistem Oko sokolovo već prvog dana rada pokazao uspešnim. Naš cilj je preventiva, odnosno da bahati vozači prestanu sa takvim ponašanjem jer sada znaju da će biti kažnjeni“, naveo je Vesić.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu napisao da je zanimljivo da je prve nedelje kada su nepropisno parkirani automobili samo snimani, dnevno bilo oko 1.300 prekršaja, a da je prošle nedelje kada su slate opomene vozačima u proseku bilo oko 700 prekršaja, odnosno skoro duplo manje.

On je ocenio da je smanjenju broja prekršaja za više od 1.000 dnevno, doprinela i kampanja vodjena u medijima prethodne dve nedelje, čiji je cilj bio da se upozore vozači da je poslednji trenutak da promene svoje loše navike.

„Mnogi od njih su to uradili i hvala im u ime Grada Beograda što je tako pa makar se ponašali pristojno i protiv svoje volje“, naveo je Vesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari