Huawei će nove mobilne telefone prodavati bez Facebook-a, WhatsApp-a i Instagram-a

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Jun.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei će nove mobilne telefone prodavati bez Facebook-a, WhatsApp-a i Instagram-a

Ovo je poslednji primer koji pokazuje posledice prekidanja veza između zapadnih tehnoloških kompanija s kineskom telekomunikacijskom kompanijom Huawei nakon što je američki predsednik Donald Trump zabranio trgovinu.

Vlasnici Huawei-jevih smartphone-a će i dalje moći da preuzimaju i koriste aplikacije poput Facebook-a, WhatsApp-a i Instagram-a te će nastaviti da dobijaju nadogradnje putem Play Store-a, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << tako da ih Huawei samo neće moći da koristi kao preinstalirane, što je inače slučaj sa sličnim uslugama kao što je Twitter.

Facebook očigledno ima drugačiji pristup trgovinskoj zabrani od Google-a koji je obezbedio privremenu dozvolu za slanje sigurnosnih nadogradnji na postojeće Huawei-jeve telefone. Smartphon-i komapnije Huawei koji su u prodavnicama, koji još nisu isporučeni ili napravljeni će i dalje imati Google-ove usluge preinstalirane, ali Facebook zabranjuje preinstaliranje na „svaki smartphone koji još nije napustio fabriku„.

Ovo nije zabrinjavajuće za Huawei kao prethodne odluke Googela i ARM-a koje ograničavaju korišćenje osnovnih Android usluga i razvoj vlastitih čipova. Ali ovaj potez Facebooka zatvara Huawei-ju još jedan put da klijentima isporuči ključne aplikacije trećih strana, čime se naglašava činjenica da će morati da krenu samostalno sa svojim app store-om.

Izvoor: klix.ba
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.